16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Na območju PU Ljubljana več sto dogodkov s področja kriminalitete, javnega reda in prometa; prejeli tudi 19 tujcev

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 430 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 116 dogodkov, s področja javnega reda in miru 162 dogodkov in s področja prometne varnosti 112 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 27 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v treh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja, v dveh primerih policisti še zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 57 krat na javnem kraju in 25 krat v zasebnem prostoru, pri tem so pridržali dve osebi.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 19 tujcev (drž. Alžirije, Sirije, Maroka, Iraka in Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Dolnje Ložine, Breg pri Kočevju, Iga vas, Krkovo nad Faro, Finkovo in v Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta in drzni tatvini

 V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil televizor. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denarnico z vsebino. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je neznani storilec iz skladišča odtujil mesne izdelke in pijačo. Nastalo je za okoli 2000 evrov škode. Na Viču je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje in kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

10. 8. 2019 okoli 17. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, o drzni tatvini na območju Kamnika. 32 letni storilec je vstopil v stanovanje in odtujil torbico z gotovino in osebnimi predmeti oškodovanca. Pri dejanju ga je oškodovanec zalotil in ga v bližini stanovanja zadržal do prihoda policije. Policisti so osumljenca za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila pridržali, zoper njega bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba

9. 8. 2019 okoli 17. ure je Policijska uprava Ljubljana prejela obvestilo občana, o tatvini kovinskih izdelkov iz prostorov podjetja na Viču. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je dejanja utemeljeno osumljen 51 letni slovenski državljan. Osumljencu je bila odvzeta prostost, ko bodo zbrana vsa obvestila, bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost

 10. 8. 2019 okoli 18.30 se je na cesti od Moravč proti Limbarski gori zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v motorista, ki je pripeljal nasproti. Motorist se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

10. 8. 2019 okoli 13. ure se je na dolenjski avtocesti pri cestninski postaji Dob v smeri Novega mesta zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kombi. Do nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v kombi pred seboj. Pri tem sta se lažje poškodovala potnika v vozilu povzročiteljice. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

9. 8. 2019 okoli 18. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorni vozili. Do nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del drugega tovornega vozila. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,88 mg/l alkohola v organizmu. Policisti so mu izdali plačilni nalog, začasno smo mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine