15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Na območju PU Ljubljana v predbožičnem času spet pestro; policisti imajo polne roke dela

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 209  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  62 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  60  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 71 dogodkov.

 

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 7 vlomov  (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  20  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil. S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru.

Med  23.  12.  2019,  od  6.  ure  in 24. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ljubljane  izsledila  in prijela drž. Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo.  Postopek policistov s tujcem še ni zaključen.

Kriminaliteta

V  Škofljici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov. Na  območju  Bežigrada je bilo vlomljeno v skladiščne prostore podjetja, od koder  je  neznani storilec odtujil več praznih plastičnih zabojev. Nastalo je za okoli 600 evrov škode.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  poslovne  prostore podjetja, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za več tisoč evrov škode. V  centru  Ljubljane  je  bilo vlomljeno v skladiščne prostore podjetja, od koder  je  neznani  storilec  odtujil avtomobilsko prikolico. Nastalo je za okoli 3.000 evrov škode.

Policisti  so  bili včeraj, okoli 15.30 obveščeni o sumu vloma v stanovanje na  območju  Viča.  V stanovanjskem bloku so prijeli 40-letnega slovenskega državljana, pri katerem so bili najdeni predmeti, za katere se je izkazalo, da  so  bili  odtujeni  iz  stanovanja.  Policisti  so  osumljencu  odvzeli prostost,  in  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil. Osumljenec bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost

Včeraj,  okoli  17.30  se  je v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri  sta  bila  udeležena  voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo,  ker  voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku, ki se je v nesreči   lažje  telesno  poškodoval.  Policisti  so  povzročitelju  izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  pred  17.  uro se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  so  bili udeleženi voznik osebnega vozila in peška z otrokom. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo  odvzel prednost peški, ki je z otrokom prečkala vozišče na prehodu za pešce.  Pri  tem  se je peška lažje telesno poškodovala. Otrok v nesreči ni bil poškodovan. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj pred 16. uro se je na Litostrojski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist.  Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  je  do nesreče prišlo zaradi nepravilnega  premika  voznika  osebnega vozila, ki je zaprl pot motoristu.

Pri  tem  se je motorist lažje telesno poškodoval. S kraja prometne nesreče je  bil  z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli  23. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  je  bila  samoudeležena  voznica  osebnega  vozila. Do prometne  nesreče je prišlo ker voznica ni vozila po sredni prometnega pasu in  je  trčila  v  otok pred križiščem. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala.  Policisti so v postopku ugotovili, da voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaseženo ji je bilo vozilo, izdan ji je bil plačilni nalog, podan pa bo tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine