13 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Na območju PU Ljubljana številna kazniva dejanja, prometne nesreče, alkohol in nezakoniti migranti

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 404  klice  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih  so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  86 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  117  dogodkov  in s področja prometne varnosti 147 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 9 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov  poškodovanja tuje  stvari.  Prav  tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini. V zvezi dogodka, še policisti zbirajo obvestila.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  32  prometnih  nesreč  z materialno  škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi telesnimi  poškodbami.  Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 29 krat na javnem kraju, tri osebe so pridržali, in 12 krat v zasebnem prostoru. Policisti  so pri opravljanju nalog varovanja državne meje v naseljih Fara, Otavice,  Smrjene,  Knežja  Lipa  in  Ljubljana  prijeli  23  tujcev, ki so nezakonito  prečkali državno mejo. Gre za državljane Maroka, Afganistana in Pakistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Policisti so na območju Most obravnavali vlom v poslovni prostor, kjer je neznani storilec iz pisarne odtujil menjalni denar. Povzročil je za okoli 500 evrov materialne škode.

V ljubljanski Šiški je bilo vlomljeno v kombi, iz katerega je bilo odtujeno orodje. Nastalo je za okoli 1500 evrov škode.

V Volčjem potoku je neznani storilec vlomil v parkirano vozilo na makadamskem parkirišču, iz katerega je odtujil denar in prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Dobovljah je neznani storilec vlomil v parkirano osebno vozilo in odtujil malokalibrsko orožje. Policisti še zbirajo obvestila zaradi kršitve določila Zakona o orožju.

Na Tržaški cesti so policisti obravnavali vlom na ograjeno dvorišče podjetja, od koder so odtujili več pnevmatik. V zvezi dogodka policisti še zbirajo obvestila.

Na Zaloški cesti v Ljubljani je neznani storilec vlomil v cevtličarno in odtujil menjalni denar. Povzročil je za okoli 700 materialne škode.

Na Zemljemerski ulici v Ljubljani je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Povzročil je za okoli 5000 evro materialne škode.

Prometna (ne)varnost

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami Policisti so v petek, 13. 9., okoli 17.30, v naselju Podgovorica obravnvavali prometno nesrčo, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, je s kolesom trčil v dvignjen betonski robnik in padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je huje poškodva. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Včeraj, okoli 23.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Celovški cesti, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje v rdečo luč, 6 oseb pa je v trčenju utrpelo lahke telesne poškodbe. Nastalo je za okoli 10.000 evrov materialne škode na vozilih in prometni infrastrukturi (pupidov stožec, cestna razsvetljava).

Voznik osebnega avtomobila BMW je vozil po Celovški cesti proti Tivolski cesti, v križišču z ulico Na jami ni upošteval rdeče luči na semaforju in povzročil prometno nesrečo, saj je zapeljal v križišče in trčil v voznika osebnega avtomobila Chewrolet, ki je pravilno pri zeleni luči na semaforju zavijal iz Celovške ceste levo na ulico Na jami. V vozilu povzročitelja so bili še trije potniki, v vozilu udeleženca pa en potnik. Vseh šest udeleženih v prometni nesreči je zadobilo lahke telesne poškodbe in so bili z reševalnimi vozili odpeljani na UKC Ljubljana. Prisotnost alkohola pri voznikih ni bila ugotovljena. Zaradi kršitev (vožnja v rdečo luč, neuporaba varnostnega pasu) so policisti izdali plačilne naloge.

Včeraj zveče, okoli 23. ure so policisti v Muljavi obravnvavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik(30) je vozil preblizu roba vozišča in oplazil parkirano vozilo. V postopku obravnave prometne nesreče je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. POlicisti so mu v nadaljevanju odredili pridržanje po določilih Zakona o pravilih cestnega prometa, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti so kontrolirali voznika (drž. Madžarske) tovornega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Odrejeno mu je bilo pridržanje v skaldu z določili Zakona o prekrških, odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Tujec bo z obdolžilnim prdlogom priveden k sodniku za prekrške.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine