10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Na območju PU Ljubljana spet pestro; od kriminala do prometnih nezgod in poskusa uboja

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 395  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  92 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  112  dogodkov  in s področja prometne varnosti 153 dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali poskus uboja, rop,  19  tatvin,  11  vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja  v  družini,  v  dveh primerih so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  58  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  4  nesreče  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri  je  umrl  voznik  osebnega  vozila.  Večkratnim  kršiteljem  cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 46 krat na  javnem  kraju,  kjer  so  pridržali  dve  osebi  in  15 krat v zasebnem prostoru, kjer so pridržali eno osebo.

Med  6.  12.  2019,  od  6.  ure  in  8.  12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Kuželja,  Osilnice in Ljubljane izsledili in prijeli 14 tujcev (drž.  Alžirije,  Irana, Sirije in  Pakistana). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Vlomi: V  Mostah  je  bilo  vlomljeno v hiši, od koder je neznani storilec odtujil nakit. V enem primeru je lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov, v drugem pa za okoli 5.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Lastnik je bil oškodovan za okoli 1.000 evrov.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Lastnik je bil oškodovan za okoli 1.500 evrov.

Na  območju  Bežigrada  je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Lastnik je bil oškodovan za okoli 3.000 evrov.

V  Šiški  je  bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Lastnik je bil oškodovan za več tisoč evrov.

Poskus uboja na območju Medvod

Včeraj,  nekaj pred 12. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o kaznivem  dejanju  poskusa  uboja  na  območju  Medvod.  Po do sedaj zbrani obvestilih  so policisti ugotovili, da je osumljenec prišel na dom 60 letne oškodovanke.  S  strelnim  orožjem  jo  je  ustrelil,  nato  pa  se s kraja odpeljal.  Pri  tem  ji  je  zadejal  hujše  poškodbe,  njeno  življenje je ogroženo.

Policisti  so  z  zbiranjem  obvestil  ugotovili,  da  je kaznivega dejanja osumljen 74 letni moški, iz Medvod. Kmalu po dejanju so ga našli mrtvega na naslovu bivanja. Po do sedaj zbranih obvestilih smrt ni posledica kaznivega dejanja.  Motiv za dejanje ni znan, je pa znano, da je osumljenec bivši mož oškodovanke.  Najdeno  je  bilo  tudi  strelno orožje, katerega izvor še ni znan.  Policisti  so  opravili  ogled  kraja,  nadaljujejo  pa  z zbiranjem obvestil.  O  vseh  ugotovitvah  bo  obveščeno  pristojno  okrožno  državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje ropa

Policijska  uprava  Ljubljana  je bila v petek nekaj po 10. uri obveščena o oboroženem  ropu specializirane trgovine v centru mesta Ljubljane. Po prvih zbranih  obvestilih  naj  bi  dejanje  izvršili  štirje  do  sedaj  neznani storilci,  ki  so  odtujili  nakit.  V  dogodku  je  bil  lažje  poškodovan varnostnik  v  trgovini, ki pa ni potreboval zdravniške pomoči. Storilci so odtujil  za  več  tisoč  evrov ročnih ur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  O  vseh  ugotovitvah  bodo  obvestili  pristojno okrožno državno tožilstvo.

Povzročitev splošne nevarnosti

Včeraj, okoli 11.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o dogodku v  Mengšu,  kjer  se  je pri izvajanju del varjenja, v hiši vnela izolacija talnega  gretja.  Zaradi  tega  je  v hiši nastal gostejši dim. Na kraju so posredovali  gasilci,  ki  so  taljenje  izolacije  pogasili  in prezračili prostore.  Policisti so zavarovali kraj. V dogodku so bile tri osebe zaradi vdihavanja dima prepeljane v UKC Ljubljana. Njihovo življenje ni ogroženo.

Policisti  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil  zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prometne nesreče

Policijska  uprava  Ljubljana je bila v petek, okoli 14.30 obveščena, da je na ljubljanski obvoznici pri izvozu Podutik – Koseze v smeri proti Kozarjam prišlo  do  hude prometne nesreče, v kateri je umrl voznik osebnega vozila. Po  do  sedaj  zbranih obvestilih je 46 letni voznik osebnega vozila znamke Fiat, zaradi  vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo,  trčil  v  zadnji  del prikolice  tovornega  vozila,  ki  je  vozil v isti smeri pred njim. Voznik tovornjaka,  40  letni  državljan Bosne in Hercegovine,  je vozil po desnem prometnem  pasu  z  zmanjšano  hitrostjo  zaradi gostote prometa.  46 letni voznik osebnega vozila je na kraju nesreče umrl.Policisti opravljajo ogled in   nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  o  okoliščinah  nesreče.  O  vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Včeraj,  okoli  9.30 se je na ulici Na Korošci v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik  v križišču odvzel prednost kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje telesno  poškodovala.  Policisti  bodo zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  nekaj  pred 6. uro se je na ljubljanski obvoznici, pri počivališču Barje,  v  smeri  Rudnika,  zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri  so bili udeleženi  vozniki  treh  osebnih  vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je nesrečo  povzročil  voznik  osebnega  vozila,  ki  je  zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom, ter zapeljal na kovinsko varovalno ograjo.  Pri  tem  se  je  vozilo  prevrnilo  nazaj  na  vozišče avtoceste. Prevrnjenemu  vozilu  se  je umikal voznik, ki je zapeljal desno in trčil v varovalno  ograjo, v prevrnjeno vozilo na cesti pa je trčil še en voznik. V prometni  nesreči  sta  se  lažje poškodovala povzročitelj in še en voznik. Policisti so v postopku s povzročiteljem ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0.49 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj  zvečer  je  Policijska uprava  Ljubljana prejela obvestilo občana o nezanesljivi  vožnji  voznice  Renault  clio na avtocesti od Postojne proti Ljubljani.   Policisti  so  voznico  izsledili  in  ustavili  ter  opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola (1.16 mg/l).  Zoper  voznico  (48),  bo  podan  obdolžilni  predlog  na pristojno sodišče.

Za varna decembrska druženja

Začel  se  je  december,  mesec,  ki ga zaznamujejo številna praznovanja in zabave.  Ob druženju s svojci in prijatelji ne pozabite, da alkohol ne sodi za  volan. Če vozite, ne pijte, ali pa si priskrbite prevoz. V želji, da bi veseli  december  tudi  ostal  vesel,  bomo policisti od 2. do 31. decembra poostreno  skrbeli  za  vašo  varnost  in  preverjali  psihofizično  stanje voznikov  na  cestah.  Do  20. decembra pa si lahko tisti, ki bodo napihali 0,0, prislužijo vstopnice za obisk koncerta.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine