9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Na območju PU Ljubljana spet pestro: Od kriminala do nezakonitih migrantov; policija išče neznanca, ki sta vlomila v stanovanje?

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 220  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  62 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  48  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 79 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 18  tatvin,  7  vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2  primera poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  22  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  4  nesreče  z  lahkimi  telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med  24.  10.  2019,  od  6.  ure  in 25. 10. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju Ljubljane in Kočevja (Laze pri Pregradu, Livold in Knežja Lipa) izsledili  in  prijeli  31 tujcev  (drž. Pakistana, Afganistana, Bangladeša,   Sudana,   Maroka,   Alžirija,  Tunizije),  ki  so  nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  okolici Domžal je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno vrtno orodje. Premoženjska škoda znaša okoli 1000 evrov.

V  centru Ljubljane je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena gotovina. Premoženjska škoda znaša okoli 200 evrov.

Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  poslovne prostore, od koder je bila odtujena gotovina. Premoženjska škoda znaša okoli 1500 evrov.

Na  območju  Centra  je  bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Premoženjska škoda znaša okoli 250 evrov.

Na  območje  Litije  je  bilo  vlomljeno  v  objekt  iz katerega je neznani storilec  odtujil  prehrambne  izdelke.  Premoženjska škoda znaša okoli 600 evrov.

Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno več kosov orodja. Premoženjska škoda znaša okoli 2000 evrov.

Zaprosilo za objavo v medijih

Policisti policijske postaje Ljubljana Šiška obravnavajo kaznivo dejanje, kjer sta neznana storilca, 16. 10. 2019, na območju Šiške vlomila stanovanje. Policisti iščemo osebi iz fotografij. V primeru, da imate koristne informacije, prosimo da te sporočite na 113, anonimno na št. 080 1200 ali na številko Policijske postaje Ljubljana Šiška (01) 583 37 00.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred 17. uro, se je na cesti Dobrova – Horjul zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje preblizu roba zapeljal s ceste, pri tem pa se je vozilo prevrnilo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 16. uro, se je v križišču Obvozne ceste in Ulice bratov Komel v Ljubljani z zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Po trčenju je vozilo povzročiteljice odbilo in trčilo v še eno vozilo. Pri tem je bil udeleženi voznik lažje telesno poškodovan. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 15. uri se je na kamniški obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil.  Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v stoječe vozilo pred njim, slednjega pa je odbilo naprej v še eno stoječe vozilo.

Pri tem se je prvo udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine