10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Na območju PU Ljubljana spet pestro; kriminal, kršenje javnega reda, prometne nesreče in migranti

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 395  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  82 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  125  dogodkov  in s področja prometne varnosti 126 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim  s  področja kriminalitete obravnavali dve drzni tatvini,  12 tatvin, 10 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  28  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 nesreče, v katerih so udeleženci utrpeli hude telesne poškodbe. Policisti so zasegli 6 vozil voznikom, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 40 krat na javnem kraju, 3 osebe so pridržali, in 9 krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 48 urah so policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje prijeli 22 tujcev, ki so nezakonito prestopil državno mejo. Gre za državljane Maroka, Pakistana in Bangladeša. Prijeti so bili v naseljih Nemška Loka in Bojanji Vrh. Postopki s tujci še niso zaključeni. Prav tako so policisti v Ljubljani imeli v postopku dva tujca, državljana Alžirije in Maroka, ki sta  nezakonito prestopila državno mejo. Zaprosila sta za mednarodno zaščito.

Kriminaliteta

V okolici Medvod je bilo vlomljeno v hišo, od koder so neznanci odtujili denar. Lastnika so oškodovali za okoli 1000 evrov.

Na Dunajski cesti je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena posoda. Nastalo je za okoli 500 evrov materialne škode.

V Vižamrjih je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Nastalo je za več tisoč evrov materialne škode.

V centru mesta je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so neznanci odtujili denar, lastnika pa oškodovali za okoli 900 evrov.

V Domžalah so neznanci vlomili v hišo ter odtujili nakit in denar. Lastnika so oškodovali za okoli 5400 evrov.

V Ivančni Gorici je neznani storilec vlomil v vozilo in iznjega odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

Na Rašiški ulici je bilo vlomljenov vozilo, iz jega pa odtujen denar. Lastnik je oškodovan za okoli 1300 evrov.

V soboto, 6. 7. 2019, okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Draveljski ulici v Ljubljani, kjer je za zdaj še neznani storilec pristopil do oškodvanke za hrbet in ji z vratu strgal verižico. Pri tem je oškodovanka padla in se lažje poškodovala.

O še eni drzni tatvini so bili policisti obveščeni istega dne okoli 15.15 v Savljah, kjer je neznani storilec vstopil v odklenjeno hišo in pregledal prostore ter odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Lastnika je oškodval za nekaj sto evrov.

Prometna varnost

Prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami:

V soboto, okoli 11.20, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Prežganje, v kateri je bila samoudeležena kolesarka (66). Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvesti ugotovili, da je kolesarka peljala iz Prežganja v dolino po regionalni cesti. Pri zaviranju je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla po vozišču. Pri padcu je utrpela hude telesne poškodbe.

Prav tako v soboto, nekaj po 12. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Vrhpolje pri Kamniku, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila.

Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu je znano, da je voznica (70) vozila od Vrhpolja proti Kamniku, na ravnem odseku iz za zdaj še neznanega vzroka zapeljala levo preko nasprotnega smernega vozišča in trčila v brežino. Zaradi poškodb je bila z reševalnim vozilom odplejana v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela hude telesne poškodbe. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Istega dne, okoli 15.45, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Masarykovi cesti v Ljubljani, kjer je padel kolesar (56). Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je kolesar peljal po pločniku Masarykove ceste od Metelkove proti Njegoševi. Ko je peljal mimo avtobusnega postajališča je zadel nahrbtnik, ki ga je imela na hrbtu pešec, in pri tem padel. Zaradi poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Utrpel je hude telesne poškodbe.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine