-0.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Na območju PU Koper traktorska nesreča, nesreče pod vplivom alkohola, požar in nezakoniti migranti

Ob 13.20 uri je 47 delavec na Gomancih popravljal gozdarski traktor. Pri tem je odpel hidravlično cev, zaradi česar je pritisk v hidravliki padel, posledično se je vitel spustil in ga vkleščil. Sodelavec je z drugim traktorjem dvignil prvi traktor in poškodovanega izvlekel. Odpeljan je bil v bolnico, kjer so ugotovili, da je hudo telesno poškodovan.

Ob 14. 30 uri je 68 letni voznik mopeda v Portorožu med vožnjo zapeljal na pločnik in padel. Bil je lažje telesno poškodovan. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1,33 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog.

Nekaj minut po 23. uri je 33 letni voznik os. avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo na cesti Koper – Izola. Del odbojne ograje je odletel na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v os. avtomobil, ki ga je v smeri Kopra vozil 55 letni voznik. Takoj po trčenju je povzročitelj pobegnil s kraja, vendar so ga policisti kmalu izsledili. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,93 mg/l). V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Podan bo obdolžilni predlog. Zaradi obravnavanja prometne nesreče in odstranjevanja posledic le te je bil promet oviran do 3.00 ure.

Ob 0.40 uri je nekdo v smetnjak na Titovem trgu v Kopru odvrgel goreč predmet. Vsebina smetnjaka in smetnjak sta pričela goreti, ogenj pa se je razširil na parkiran os. avtomobil. Druge os. avtomobile so lastniki pravočasno umaknili. Zoper neznanega storilca bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma povzročitve splošne nevarnosti.

Ob 1.40 uri je 35 letni voznik os. avtomobila vozil po Kopališkem nabrežju v Kopru in pri zavijanju na Ferrarsko ulico zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez sredinsko zelenico ter trčil v zaščitno gradbeno ogajo. Nihče ni bil telesno poškodovan. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog.

V preteklih 24 urah , od četrtka 29. 8. 2019 od 6.00 ure do danes, 30. 8. 2019 do 6.00 ure, so policisti na območju PU Koper obravnavali 7 oseb, vsi so drž. Pakistana, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Vse so obravnavali policisti PP Kozina. Vsi tujci so bili po končanih postopkih vrnjeni hrvaški policiji.

Vir: Policijska uprava Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine