5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Na območju PP Murska Sobota in Lendava uspešno preiskana kazniva dejanja

Na območju PP M. Sobota in Lendava uspešno preiskana kazniva dejanja Policisti PP Murska Sobota in Lendava so v poletnih mesecih obravnavali več storitev kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin, kjer so bile odtujene motorne žage in razno orodje.

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so 15. 9. 2020 med kontrolo cestnega prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, doma iz UE Murske Sobote. Med policijskim postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in, da vozi neregistrirano vozilo na katerem so bile nameščene registrske tablice drugega vozila.  Osebni avtomobil mu je bil zasežen. Za več kršitev cestno prometnih predpisov je bil zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Ljutomer, Oddelek za prekrške.

Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da je voznik v prtljažnem prostoru prevažal motorno žago, za katero ni vedel pojasniti izvora in so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da izvira iz kaznivega dejanja, vsled česar mu je bila odvzeta prostost. Na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo je bila pri 27-letnem osumljenemu opravljena hišna preiskava, med katero so policisti našli več predmetov (motorne žage), za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Med nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljen storitve več kaznivih dejanj vlomov in tatvin na območju Pomurja. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so policisti Policijske postaje Murska Sobota in Policijske postaje Lendava preiskali 1 kaznivo dejanje velike tatvine in 5 kaznivih dejanj tatvin. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Za eno motorno žago še ni najden lastnik in policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo. V kolikor žago kdo prepozna (tudi če ni prijavil kaznivega dejanja), naj se oglasi na PP Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, kjer bo opravljena prepoznava predmeta. (fotografija v prilogi).

Policija: Ob tem občane ponovno opozarjamo, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, da  pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno  ogledajo objekte in okolico.

Ob tem bo policiji v veliko pomoč, če si zabeležijo vse sumljive okoliščine ob pojavih  sumljivih vozilih in osebah ter nas o tem obvestite na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200. V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu.

Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več – pomembnejša naj bo vaša lastna varnost! Lastniki naj si tudi zapišejo identifikacijske podatke svojih predmetov in jih fotografirajo. Ko prijavijo krajo, znajo namreč oškodovanci navadno povedati le znamko in barvo predmetov, drugih podatkov pa ne, kar otežuje preiskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se predmet identificira in nazadnje tudi vrne lastniku.

Vir: Policijska uprava Murska Sobota

Zadnje novice

Sorodne vsebine