14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Na območju PP M. Sobota uspešno preiskana kazniva dejanja; osumljencema odvzeta prostost

Policisti  PP  Murska  Sobota  so v letošnjem letu obravnavali več storitev kaznivih  dejanj  tatvin in velikih tatvin na širšem območju Murske Sobote, kjer je bilo odtujeno razno električno orodje, motorne žage in kosilnice.

Tako so policisti in kriminalisti PU Murska Sobota v noči na 30. april 2020 opravljali  poostren nadzor nad problematiko vlomov in tatvin. Kriminalista sta  v naselju Rakičan okrog 1.30 ure zaznala vozilo znamke VW Transporter, ki  je  bilo  kasneje  zaustavljeno  in kontrolirano. Med postopkom je bilo ugotovljeno,  da  sta  se  v  vozilu  nahajala  40-letni voznik in 42-letni sopotnik,  oba  doma  iz okolice Murske Sobote. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno,  da  se  v  tovornem  delu  vozila nahaja traktorska kosilnica skupaj  z  še  drugi predmeti. Ugotovljeno je bilo, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da sta osumljena vlomila v pomožni objekt nogometnega kluba Rakičan, od koder izvirajo predmeti.

Osumljencema  je  bila v skladu z določili ZKP odvzeta prostost. Na podlagi odredbe  je  bila  opravljena  hišna  preiskava,  kjer je bilo zaseženih 81 predmetov,  ki  izvirajo  iz  kaznivih  dejanj na območju celotne PU Murska Sobota.  Večino  predmetov  so  uspeli identificirati in so že bili vrnjeni oškodovancem.  Skupna  vrednost  zaseženih predmetov je okrog 15.000 evrov.

Pri  42-letniku  je  bil  med  hišno preiskavo najden tudi posebej prirejen prostor  za  gojenje  prepovedane  droge  –  konoplje.  V  prostoru je imel osumljeni 13 sadik posajenih v lončkih, 30 sadik pa se je sušilo na vrvici.

Osumljenca   sta  bila  1.  maja  2020 privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku,  ki  je  za zanju odredil pripor. Osumljena sta skupno 11 kaznivih dejanj:  3  kaznivih  dejanj velikih tatvin, 7 kaznivih dejanj tatvin ter 1 kaznivega  dejanja  neupravičene  proizvodnje  in  prometa  s prepovedanimi drogami.

Za  25 predmetov še ni najdenih lastnikov in policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo. V kolikor predmete kdo prepozna, tudi če ni prijavil kaznivega dejanja, naj se oglasi na PP Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, kjer bo  opravljena  prepoznava  predmetov.

Ob  tem  policija občane ponovno opozarja, da poskrbijo za varnost svojih objektov in  svojega  premoženja,  da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno  ogledajo objekte in okolico.

Policiji  bo  v  veliko  pomoč, če si zabeležijo vse sumljive okoliščine ob pojavih   sumljivih  vozilih  in osebah ter nas o tem obvestite na tel. št. 113  ali  anonimno  številko policije 080 1200. V primeru, da opazite sledi vloma,  ne  vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob  morebitnem  soočenju  s  storilcem  se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično  močnejši, oborožen ali jih je več – pomembnejša naj bo vaša lastna varnost!

Vir: Policijska uprava Murska Sobota

Zadnje novice

Sorodne vsebine