7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Na območju PP Koper letos obravnavali že 13 vlomov v različne stanovanjske objekte

Na  območju  PP  Koper  smo  letos  skupno obravnavali 13 vlomov v različne stanovanjske objekte. S  policijsko preiskavo so ugotovili, da sta vsaj štiri od navedenih vlomov, v sostorilstvu izvršila 26-letni državljan Hrvaške in 33-letna državljanki Srbije, ki so jima s pomočjo kriminalistov Sektorja riminalistične policije v četrtek odvzeli prostost.

 

“Za  sedaj utemeljeno sumimo, da sta osumljenca  23.1.2020 vlomila v stanovanjsko hišo v Sv. Antonu, a sta bila od tam prepodena. Oškodovanka si je takrat zapomnila znamko njunega osebnega vozila in to sporočila policiji. Šlo je za vozilo Renault  Megane, I. generacije, črne barve, z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami.

Naslednji  vlom  sta osumljenca storila 31. 1. 2020 v Ankaranu, kjer sta iz stanovanjske hiše ukradla denar, nekaj nakita in ključe dveh osebnih vozil. Državljana  Slovenije sta oškodovala za približno 1.000 evrov. Istega dne sta  izvršila še vlom v stanovanjsko hišo na območju Kopra, kjer sta si nezakonito  pridobila  nakit  ter s tem oškodovala državljanko Slovenije za približno 1.150 evrov.

Zadnje dokazano kaznivo dejanje sta izvršila 6.2.2020 na območju Kolombana, kjer sta iz odklenjene stanovanjske hiše odtujila denar in zlatnino. Državljanko Slovenije sta s tem oškodovala za 2.000 evrov.

Po  zadnje  izvršenem  kaznivem  dejanju  so  kriminalisti  SKP PU Koper na območju  Bivja  opazili  osebno  vozilo  Renault  Megane, črne barve, ki je ustrezalo  opisu  vozila, ki sta ga uporabljali osebi iz prvega vloma, zato so vozilo zaustavili. Ker so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da sta 26-letnik in 33-letnica, ki sta se nahajala v vozilu storilca vlomov, jima je bila na podlagi 157. člena ZKP odvzeta prostost. Po prijetju obeh osumljencev so koprski policisti ugotovili, da sta imela 26-letnik in 33-letnica najeto sobo v Postojni, zato smo tam opravili hišno preiskavo in hkrati tudi preiskavo njunega osebnega vozila. Osumljencema smo zaradi  dokazovanja zasegli več kot 1.500 evrov gotovine ter večje število telefonov oz. sim kartic, ki bodo predmet nadaljnjih preiskav. V sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi smo ugotovili, da sta bila oba osumljenca na območju R Hrvaške že obravnavana za vlomne tatvine, 26-letnik pa za premoženjska kazniva dejanja tudi na območju druge PU v Sloveniji.

Policijsko  preiskavo nadaljujemo v smeri dokazovanja tudi drugih, zaenkrat še nedokazanih kaznivih dejanj vlomov.

V tej zvezi pozivamo vse občane, da Policiji na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 sporočijo, če so v bližini svojih bivališč morebiti opazili sumljivi osebi ali njuno osebno vozilo Renault  Megane, I. generacije, črne barve, z nameščenimi tujim registrskimi tablicami. Obstaja namreč  sum,  da bi osebi lahko storili še več kaznivih dejanj vlomov. V ta namen  vam v priponki  pošiljamo  tudi  fotografijo vozila, ki sta  ga osumljenca uporabljala za vožnjo,” so nam še sporočili iz PU Koper.

Zadnje novice

Sorodne vsebine