13.6 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti intervenirali v 57 nujnih primerih

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  57 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  202  klica. 

Obravnavali so sedem prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi  16-ih  kršitev  javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja  v  družini,  vlomov  in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitega
prehoda državne meje.

Tridesetletnega kršitelja so pridržali

Policiste PP Novo mesto so nekaj po 20. uri poklicali na pomoč iz naselja v okolici  Novega  mesta,  kjer  naj  bi prišlo do spora in pretepa med dvema osebama.  Na  kraju  so vzpostavili javni redi in mir in uporabili prisilna sredstva  zoper 30-letnega kršitelja, ki ni upošteval njihovih ukazov in se ni  pomiril.  Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

V  Semiču  so  policisti  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje izsledili  in  prijeli  državljana  Pakistana,  ki  je nezakonito prestopil državno mejo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine