5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Na območju Policijske uprave Novo mesto 47 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje

Policisti so od zadnjega poročanja na številko policije 113 prejeli 171 klicev, od tega je bilo 47 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje, je v sporočilu za medije zapisala Policijska uprava Novo mesto.

 

Obravnavali so dve grožnji, dva vloma, dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli dva osebna avtomobila. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti morali posredovati trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

Vlomi in tatvine

V Velikem Podljubnu so policisti obravnavali tatvino štirih okroglih bal sena. Bale so neznanci odpeljali in lastnikom naredili za okoli 140 evrov škode.

V noči iz četrtka na petek so vlomili v tehnično trgovino Kmetijske zadruge Trebnje v Veliki Loki.  Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli nekaj menjalnega denarja, trebanjski policisti s pomočjo kriminalističnega tehnika še opravljajo ogled.

V zadnjih dneh je bilo vlomljeno v skladiščne prostore podjetja na Cesti 4.

julija v Krškem. Za zdaj še neznani storilci so odnesli nekaj odpadnega bakra, bakrenega in pocinkanega vodovodnega materiala ter udarno kladivo Hilti in električni vrtalni stroj znamke Dewalt. Lastnikom so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so v Bračni vasi dopoldne prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in sicer po pet državljanov Irana in Turčije ter štiri državljane Afganistana.

Policijski postopki z njimi še niso zaključeni.

Prometna varnost

V Krškem se je popoldne zgodila prometna nesreča v kateri se je lažje poškodoval 10-letni otrok, ki je bil sopotnik na skuterju, ki ga je 63-letni voznik peljal po glavni cesti. Po prvih ugotovitvah policistom jima je v križišču zaprl pot 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz stranske ceste. Voznik skuterja je ob izogibanju trku s sopotnikom padel po vozišču. Oba sta se lažje poškodovala. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, povzročitelju pa so napisali plačilni nalog.

V Mladju, prav tako območje policijske postaje Krško, je popoldne 42-letni kolesar zbil 68-letnega pešca. Pešca so z lažjimi poškodbami odpeljali v splošno bolnišnico. Policisti so opravili ogled kraja, da bi ugotovili vse okoliščine. Postopka še niso zaključili.

Prikolica obstala na tirih

Zjutraj je v Krškem med vožnjo čez železniško progo počil nosilec traktorja, na katerem je bila priklopljena prikolica z razsutim tovorom.

Tovor se je razsul po vozišču in tirih. O dogodku so obvestili Slovenske železnice, da so preventivno ustavili promet v obe smeri. V približno 15-tih minutah so prikolico uspeli odstraniti in prečkanje ceste čez železniško progo počistiti, tako da ni bilo več ogrožanja cestnega ali železniškega prometa. Po prvih ugotovitvah policistov prikolica ni bila preveč naložena zato zoper 31-letnega traktorista ne bodo ukrepali.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine