11.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

Na območju Policijske uprave Nova Gorica več prometnih nesreč s telesnimi poškodbami

Danes,  15.  septembra  ob  12.32  uri,  so  policiste  OKC  PU Nova Gorica obvestili  o  prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti med Tolminom in  Mostom  na  Soči  in  v  kateri  sta  bila  udeležena avstrijski voznik motornega  kolesa  in voznik osebnega avtomobila (v njegovem vozilu je bilo več  sopotnikov, med njimi tudi mlajše osebe).

Po prvih zbranih podatkih je 58–letni  voznik  motornega  kolesa,  državljan  Avstrije,  peljal  z večjo hitrostjo  iz smeri Mosta na Soči proti Tolminu. V preglednem desnem ovinku je  avstrijski  motorist čelno trčil v osebni avtomobil, s katerim se je iz Tolmina  proti  Mostu  na  Soči  pravilno  po  svojem voznem pasu pripeljal 39–letni  voznik  (v  njegovem  vozilu  so  bili v času nezgode še 32–letna sopotnica in tri mlajše osebe).

Po nesreči je motorno kolo zagorelo, osebno vozili  pa  je obstalo prevrnjeno na boku ob robu vozišča (s smeri Mosta na Soči).  58-letni avstrijski motorist je bil v prometni nesreči huje telesno poškodovan  in  so  ga  kasneje  prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski  klinični  center.  Prav tako sta bila v prometni nesreči lažje poškodovana  39-letni  voznik osebnega avtomobila in mlajša oseba v vozilu.

Oba  so  kasneje  reševalci  odpeljali  v  ZD  Tolmin,  kjer so jima nudili zdravniško  pomoč.  Pomoč  policistom in reševalcem na kraju so nudili tudi gasilci  PGD  Tolmin. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin  nastale  prometne  nesreče  in bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

Blizu Kobarida se je huje poškodoval 34-letni motorist

Danes, 15. septembra ob 16.53 uri, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo III. kategorije blizu naselja Idrsko (Občina Kobarid) in v kateri je bil udeležen 34–letni voznik motornega kolesa . Omenjeni motorist je pripeljal po glavni cesti iz Tolmina (iz smeri Peršetov) proti Kobaridu.

Ko je pripeljal skozi levi nepregledni ovinek, mu je zadnja pnevmatika zdrsnila, nato pa je izgubil oblast nad motornim kolesom. Posledično je zapeljal nekoliko pod cesto, kjer je z motornim kolesom peljal približno 20 metrov ob cesti in se na koncu zaletel v bližnjo drevo (jablana). V prometni nesreči je bil motorist telesno poškodovan in je bil kasneje s strani reševalcev NMP ZD Tolmin odpeljal na nadaljnje zdravljen v šempetrsko bolnišnico.

Na Bovškem huje poškodovan avstrijski motorist

Danes, 15. septembra ob 15.00 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije v bližini Loga pod Mangartom, kjer je bil huje poškodovan avstrijski motorist. Prometni policisti so ugotovili, da je 48–letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, vozil v smeri Predela po regionalni cesti za neznanim osebnim avtomobilom.

V bližini križišča (za dolino Možnice) je z namenom, da bi prehitel pred njim vozeče vozilo, zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je tam pravilno pripeljal 50-letni motorist, tudi državljan Avstrije.  Med obema motoristoma iz sosednje Avstrije je prišlo do oplaženja, pri tem pa je drugi udeleženi (50-letni) avstrijski motorist utrpel hudo telesno poškodbo (sum odprtega zloma kolena).

Na kraju so poleg policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Tolmin in gasilci PGD Tolmin. Kasneje so poškodovanega avstrijskega motorista reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v avstrijsko bolnišnico. Prometni policisti bodo 48-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (323. člen KZ-1).

Blizu Slapa ob Idriji s ceste zapeljal nizozemski motorist

Včeraj, 14. septembra ob 12. uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o  prometni  nesreči  III. kategorije na glavni cesti blizu naselja Slap ob Idrijci  (Občina  Tolmin),  kjer je padel in se poškodoval tuj motorist. Po sedaj  zbranih  podatkih  je  bil  v prometni nesreči sam udeležen 29–letni voznik  motornega  kolesa, državljan Nizozemske.

Slednji je vozil (iz smeri Dolenje  Trebuše)  proti  Slapu  ob  Idrijci  in  približno 150 metrov pred začetkom  omenjene  vasi  je  v preglednem levem ovinku zapeljal s ceste in padel  na travnik. Pri padcu si je nizozemski motorist poškodoval levo nogo (gleženj).  Kasneje  so  nizozemskega  državljana  reševalci  z  reševalnim vozilom  odpeljali v ZD Tolmin, kjer so mu nudili prvo pomoč. Policistom PP Tolmin in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi tolminski gasilci.

V  Podbrdu voznik osebnega vozila zadel motorista

Včeraj,  14.  septembra  ob  10.29  uri, so policisti PP Tolmin obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na parkirišču v središču naselja Podbrdo in v  kateri  sta  bila  udeležena  voznik  osebnega  vozila  in tuj motorist. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  41-letni voznik z avtomobilom na parkirišču zapeljal  vzvratno  in zadel motorno kolo, s kateri je bil 75–letni voznik, državljan  Italije,  že  ustavljen  na  vozišču. 

Italijanski  voznik je po nesreči  oz.  pri  padcu  utrpel udarec v bok, vendar je kasneje ob prihodu reševalcev  NMP  ZD  Tolmin  na  kraj  zdravniško pomoč odklonil. Tolminski policisti   so   41-letnemu  vozniku  avtomobila  zaradi  kršitve  prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Med  Črnim  Vrhom in Colom se je poškodoval motorist

Včeraj,  14.  septembra  ob  10.31.  uri, se je na cesti med Črnim Vrhom in Colom  zgodila prometna nesreča II. kategorije in v kateri se je predvidoma lažje poškodoval 23–letni voznik motornega kolesa. Slednji je vozil iz Cola proti Črnemu Vrhu,  med vožnjo na omenjeni relaciji pa mu je motorno kolo v levem  ovinku  zdrsnilo, tako da je motorist padel desno čez cesto.

Pri tem se  je 23-letni motorist lažje poškodoval (poškodba roke). Poleg policistov PP  Idrija  so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Idrija in gasilci PGD Idrija. Poškodovanega motorista so po nudeni zdravniški oskrbi na kraju z  reševalnim  vozilom  odpeljali  na  nadaljnje  zdravljenje  v šempetrsko bolnišnico.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine