7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Na območju Policijske uprave Maribor kršitve javnega reda in tatvine

Podatki s področja javne varnosti na področju Policijske uprave Maribor za čas od 4. 1. 2019 do 5.1. 2019.

V času od 7 ure 4. januarja 2019  do 7. ure 5. januarja  so na Policijski upravi Maribor sprejeli  217 telefonskih klicev, obravnavali 78 dogodkov med katerimi je bilo 9 kaznivih dejanj in sicer 2 vlomne tatvine,  4 navadne  tatvine, 1 poškodovanj tuje stvari ter  2 KD Grožnje.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč od tega 2 prometni nesreči  s telesnimi poškodbami v katerih so se 3  osebe lažje telesno poškodovale u  ostalih primerih je nastala zgolj gmotna škoda.  Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli štiri motorna vozila.  Obravnavali so 8 kršitev javnega reda in miru od tega 3 kršitev v zasebnem prostoru 5 kršitev na javnem kraju, od teh slednjih so bile prijavljene dve  kršitvi s pirotehničnimi sredstvi.

Od odmevnejših dogodkov izpostavljajo:

Vlom v poslovni prostor: NN storilec je v času med 24. decembrom 2018 in  4. januarjem 2019, v Spodnjih Hočah pristopil do skladišča ter  prerezal ključavnico obešanko. Iz skladišča je  odtujili dva varilna aparata, tračno žago, baterijski vrtalni stroj hilti, 5 komadov  podaljškov po  50 m, 2 varilni jeklenki vodik/ kisik, garnituro za plamensko varjenje, 4 kotne brusilke, 10 malih kotnih brusilk, 4 trifazne kable. S tem dejanjem je oškodoval podjetje iz Maribora za okoli 20.000,00 EUR.

Drugih odmevnejših dogodkov nismo obravnavali, so ob tem še zapisali v sporočilu za javnost na Policijski upravi Maribor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine