25.3 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Na območju Policijske uprava Ljubljana so imeli policisti v pretekli 48 urah spet polne roke dela

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 422  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 105 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  126  dogodkov  in s področja prometne varnosti 142 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali poskus drzne tatvine,  23  tatvin,  10 vlomov in 5 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so policisti  posredovali  zaradi  prijave  nasilja  v  družini.  Kršitelju so izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja.  Zoper  njega  bo podana kazenska ovadba.

S   področja   prometne  varnosti  so  obravnavali  237prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči s hudimi telesni poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila. S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 57 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 20 krat v zasebnem prostoru.

Pri  opravljanju  nalog  varovanja  državne  meje  so  policisti  pri kraju Požganina  prijeli  dva  tujca, drž. Alžirije, ki sta nezakonita prestopila državno  mejo. Na območju Ljubljane so obravnavali še enega drž. Maroka, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.

Vlomi

V  centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v stanovanje, od koder je odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov. Na  Viču je neznani storilec iz kleti odtujil kosilnico in dve maketi leta. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. V  Šiški  je neznanec iz kombiniranega vozila odtujil več kosov električnega orodja in lastnika oškodoval za okoli 3000 evrov. Za  Bežigradom  je  neznani  storilec  iz  kleti  odtujil kolo. Lastnik je oškodovan za okoli 1000 evrov. V  Mostah je bilo vlomljeno v prodajalno, iz katere je bilo odtujenih okoli 10  komadov  mobilnih  aparatov.  Nastalo je za okoli 8000 evrov materialne škode.

Na  Proletarski ulici je bilo vlomljeno v poslovne prostore in nato v kavni avtomat,  iz  katerega  je  bila  odtujena kaseta z denarjem. nastalo je za okoli 300 evrov škode. V  Litiji  so  neznanci  vlomili  v poslovni center in nato izpred trgovine odtujili  šest  koles  znamke Nakamura in Head Grenger. nastalo je za okoli 3000 evrov škode. V  okolici Velikih Lašč so neznanci vlomili v poslovni prostor, iz katerega so odtujili blagajno z denarjem. Policisti s preiskavo še nadaljujejo. V  Mostah  je  neznani  storilec  iz  osebnega  vozila Renault Clio odtujil avtoradio, v Šiški pa iz kombiniranega vozila električno orodje.

Drzna tatvina

V  soboto,  okoli 23.20 smo bili obveščeni o poskusu drzne tatvine na Viču.Takrat  še neznani storilec je vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, kjer je bil zaloten s strani lastnikov. Osumljenec je s kraja zbežal, za njim pa je  stekel  lastnik,  ki  ga  ni uspel dohiteti. Policisti so osumljenca na podlagi  opisa  kmalu  zatem  prijeli  v  bližni,  gre za 21-letnega državljana Republike Slovenije,  ki  so  mu  za  nujno  potreben  čas  odvzeli  prostost.  Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Huda prometna nesreča v Trbovljah

V petek, okoli 11. ure, se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da sta bila v nesreči udeležena 35 letni voznik osebnega vozila in 18 letni kolesar. Slednji je trčil v osebno vozilo, ki je ustavilo pred prehodom za pešce in omogočilo prečkanje pešcu. Kolesar se je v nesreči huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Trbovlje in nato v UBKC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah prometne nesreče bodo policisti zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

Nesreča in vožnja pod vplivom alkohola

V petek, 23.30 iure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Vodnikovm trgu v Ljubljani, v kateri je bil udeležen voznik mopeda. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola (0,94 mg/l)  zapeljal ob robnik in z vozilom padel po tleh. V prometni nesreči se je lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UBKC Ljubljana. Voznik je med nudenjem pomoči zmerjal ter žalil zdravnišo osebje, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog tudi zaradi nedostojnega vedenja.

Nesreča s hudimi telesnimi poškodbami

V soboto, okoli 20.15 se je v Zagorju ob Savi na glavni cesti pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, dve osebi sta utrpeli hude telesne poškodbe, ena pa lahke. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 18-letni voznik osebnega vozila vozil po glavni cesti od Litije proti Zagorju, pri km oznaki 11300, kjer vozišče poteka iz levega v desni ovinek, pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal desno preko betonskega robnika na travnati usek, trčil v cestni količek, nato pa zapeljal nazaj na nasprotno smerno vozišče in trčil v 57-letno voznico osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala po svojem smernem vozišču. Povzročietlj in voznica sta se huje poškodvala, potnik v vozilu udeleženke pa je utrpel lahke telesne poškodbe.

Preizkus alkoholiziranosti pri udeležencih je bil negativen. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivga dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Vinjen voznik na avtocesti

V petek, okoli 20. ure smo prejeli več klicev občanov o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila VW passat, ki je vozil po avtocesti od Loga proti Vrhniki. Voznika so policisti zaustavili in kontrolirali pri Uncu. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega po podan obdolžilni predlog na sodišče.

Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine