5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah moški streljal na dve osebi, obe podlegli strelnim ranam

Piše: A. S., C. R.

Včeraj so celjski možje postave na območju Šmarja pri Jelšah obravnavali dvojni umor.

Po prvih informacijah naj bi moški star šestinšestdeset let odprl ogenj na dve osebi. Sedemindvajsetletnik je zaradi strelnih ran umrl na kraju dogodka, dvainštiridesetletna ženska pa je slednjim podlegla danes ponoči v Splošni bolnišnici Celje.

Po neuradnih informacijah sodeč naj bi osumljeni, ki je zapadel v dolgove, s strelnim orožjem ubil rubežnika in zapisnikarico, ki naj bi mu nameravala zarubiti osebni avtomobil, so zapisali na portalu 24ur. Osumljencu so policisti že odvzeli prostost in ga pridržali, so danes še sporočili s Policijske uprave Celje.

 

Kakor so danes povedali s Policijske postaje Celje, so bili včeraj, 24. februarja 2022, okoli 18. ure, obveščeni, da je naobmočju Šmarja pri Jelšah moški streljal na dve osebi. O streljanju jih je obvestila partnerka osumljenega.Po do sedaj zbranih obvestilih, sta 27-letni moški in 42-letna ženska, na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca, po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila, kar je razjezilo 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju.27-letni moški je poškodbam na kraju podlegel, izredno hudo poškodovano 42-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v poznih večernih urah umrla.Osumljenemu 66-letniku smo kmalu po dejanju odvzeli prostost in ga pridržali. Orožje, ki ga je po dejanju odvrgel, je policija našla in zasegla. Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica, v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično tehnično pomoč so nudili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje.Preiskava še poteka. “Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih, bomo 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umorov, po 116. členu Kazenskegazakonika -1. Za kaznivo dejanje umor je zagroženih najmanj 15 let zapora,” so še povedali.Poleg omenjenih dveh umorov so letos na območju Policijske uprave Celje obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine