7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Na območju osrednje Slovenije vedno več vlomov in tatvin – je to povezano tudi z vse večjo koncentracijo migrantov v Ljubljani?

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 53 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 9 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini, kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo. Enega kršitelja so pridržali. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 9 vlomov. V Mengšu so neznanci vlomili v hišo, od koder so odtujili nakit in denar. Lastnika so oškodovali za več tisoč evrov. Za Bežigradom je neznanec vlomil v dve stanovanji. V enem primeru je pregledal prostore, nato pa kraj zapustil, ne da bi kaj odtujil. V drugem primeru je iz stanovanja odtujil denarnico z vsebino. V Medvodah je bilo vlomljeno v prostore športnega društva, od koder je bila odtujena električna pečica. Na Ilirski ulici je neznanec vlomil v trgovino in odtujil pločevinke hrane. Na Šmartinski cesti je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so bili odtujeni cigareti in pijača. Prav tako je bilo vlomljeno v tri vozila.

V torek so policisti odvzeli prostost 41-letnemu moškemu, ki je z odtujeno bančno kartico poskušal na bankomatu opraviti dvig gotovine, pri dejanju pa je bil zaloten s strani policistov. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je oškodovanko okradel na avtobusnem postajališču na Zaloški cesti, tako da ji je neopazno iz nahrbtnika odtujil denarnico, nato pa na bližnjem bankomatu poskušal opraviti dvig. Ko so policisti z osumljenim izvajali postopek na policijski postaji, so prejeli prijavo oškodovanke o tatvini denarnice. Vsi predmeti so ji bili kasneje vrnjeni. Osumljeni, ki je bil že obravnavan za tovrstna dejanja, bo tekom današnjega dne priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Na vse več tatvin in vlomov nas je opozorila tudi naša bralka, ki porast kaznivih dejanj povezuje tudi z vse večjo navzočnostjo migrantov v Ljubljani.

Zadnje novice

Sorodne vsebine