10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Na območju občine Destrnik in v okolici Ptuja iščejo pogrešano 43-letnico; pri tem domačine čudi pasivnost policije

Simono M. svojci pogrešajo že od četrtka, nazadnje naj bi bila videna na Ptuju, na enem izmed tamkajšnjih bencinskih servisov, so včeraj poročali na www.prlekija-on.net. V iskalno akcijo se je vključila tudi občina Destrnik pod vodstvom župana Franca Pukšiča in tamkajšnja civilna zaščita ter gasilci.

Uprava RS za zaščito in reševanje je že včeraj dopoldne poročala o iskalni akciji v Levanjcih v občini Destrnik. “Ob 11. uri so na področju naselja Levanjci v občini Destrnik, gasilci PGD Desenci, iskali pogrešano osebo, ki je niso našli, zato bodo iskalno akcijo nadaljevali v nedeljo,” se glasi poročilo.

Po neuradnih podatkih svojci že od četrtka zjutraj pogrešajo Simono M. iz Levanjcev. Nazadnje naj bi jo videli na Ptuju, na enem izmed bencinskih servisov. Pogrešana je po neuradnih podatkih od doma odšla peš in oblečena v rdečo bundo. Po drugih informacijah pa je bila nazadnje videna med Mursko vasjo in občino Desternik.

Poklicali smo tudi župana občine Destrnik Franca Pukšiča, ki je povedal, da je danes 43-letna Simona M. pogrešana že 72 ur, pri čemer ga (jih) čudi, da se policija še ni intenzivno vključila v iskalno akcijo. Sam je o pogrešani osebi obvestil tudi PP Ptuj, a zaenkrat je dobil le obvestilo, da »zbirajo obvestila« o tem.

Pukšič je tako že včeraj s štabom civilne zaščite in dvema gasilskima društvoma organiziral iskalno akcijo, saj ne more »sedeti doma na kavču« in samo čakati.

Pri tem čudi pasivnost policije. No, nekateri se ob tem sprašujejo, če gre pri tem znotraj policije za upor proti notranjemu ministra Alešu Hojsu in vladi. …

Če imate kakršne koli informacije ali pogrešano osebo kje opazite, pokličite na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine