4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Na območju Mrzlega vrha na Kobariškem se je lažje poškodoval 34-letni nemški jadralni padalec

Včeraj, 10. septembra ob 12.43 uri, so bili policisti obveščeni o nesreči jadralnega padalca  na območju Mrzlega vrha (1.359 m) pri Idrski planini blizu naselja Livek  (Občina  Kobarid). 

Z  zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 34–letni  jadralni  padalec,  državljan Nemčije, vzletel z Mrzlega vrha nad Idrsko  planino  in  med letenjem zadel drevo ter posledično padel z višine okoli  šest  metrov  na tla. Pri tem se je 34-letni nemški jadralni padalec predvidoma  lažje telesno poškodoval (poškodba hrbtenice). Po nesreči so na kraj  posredovali  reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo  pomoč,  opravili imobilizacijo in ga z nosili prenesli do kraja, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe HNMP-GRZS in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V okolici Spodnje Idrije najdeno ukradeno osebno vozilo

Danes,  11.  septembra zjutraj, so policisti PP Idrija na cesti med Spodnjo Idrijo  in  Želinom  odkrili  ukradeno  osebno vozilo znamke Peugeot 206. V nadaljevanju  je  bilo  ugotovljeno,  da je bilo omenjeno vozilo pred nekaj dnevi  ukradeno  oškodovanki  na  območju ljubljanske policijske uprave. Po zaključenem postopku bo omenjeno vozilo vrnjeno lastnici vozila.

Neznanec si je v Novi Gorici prilastil torbico z vsebino

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. septembra, obravnavali tudi tatvino črne  torbice  v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj  popoldne  prišel  do  Skate parka v Novi Gorici in odtujil omenjeno torbico  z  vsebino  (v  njej  je  oškodovanec  imel mobilni telefon znamke Samsung  Galaxy  A7). Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil in odšel neznano  kam.  Policisti  bodo  po  zaključku  preiskave  na  podlagi  vseh ugotovljenih  dejstev  podali  kazensko  ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina odloženega mobilnega telefona pred stanovanjsko hišo

Včeraj,  10.  septembra,  so  policisti  PP Nova Gorica obravnavali tatvino mobilnega  telefona  znamke iPhone 11, črne barve, pred stanovanjsko hišo v Rožni  Dolini  pri  Novi  Gorici.  Po sedaj zbranih podatkih si je neznanec tekom  dneva  prilastil mobilni telefon, ki ga je tam pustil oškodovanec in po  storjenem  dejanju  z  ukradenim  predmetom  odšel  neznano  kam. S tem nezakonitim  dejanjem  je  bila  oškodovancu  povzročena materialna škoda v višini  približno  400  evrov.  Novogoriški  policisti  bodo  po  zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči v Ajševici dve osebi poškodovani

Včeraj,  10. septembra ob 7.50 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno  nezgodo  na  območju  Ajševice  pri  Novi  Gorici z udeležbo dveh osebnih   vozil.  Ugotovljeno   je   bilo,   da   je   53-letna   voznica (povzročiteljica)  vozila po stranski cesti iz naselja Loke proti Ajševici.

Ko  je  pripeljala  iz  stranske ceste v križišče na regionalno cesto, je z vozilom  prečkala  glavno cesto v trenutku, ko je iz Rožne Doline pripeljal 25–letni  voznik  avtomobila.  Voznica  je s sprednjim delom njenega vozila trčila  v  levo  stran  drugega avtomobila. V prometni nesreči sta bila oba udeleženca  predvidoma  lažje  telesno  poškodovana  in  sta  sama poiskala zdravniško pomoč. Novogoriški policisti bodo zoper povzročiteljico glede na vsa ugotovljena dejstva in težo telesnih poškodb ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči lažje poškodovana voznica 

Včeraj,  10.  septembra ob 14.26 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II.  kategorije izven naselja Prvačina in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 33-letna voznica  avtomobila,  državljanka  Kosova,  peljala  po regionalni cesti iz Prvačine  proti  Dornberku.  Ko  je pripeljala izven naselja Prvačina je na ravne  odseku ceste z desnim delom avtomobila zapeljala na travnato brežino izven  desnega  roba  vozišča  in nato nižje na travnik, kjer je s prednjim delom  vozila  trčila  v  lesen  drog  telefonske  napeljave.  Po trčenju v telefonski  drog  je  vozilo  obstalo na kolesih, voznica je bila v nesreči lažje  telesno  poškodovana. Kasneje so na kraju posredovali tudi reševalci NMP  ZD  Nova  Gorica  ki  so poškodovanko oskrbeli in jo nato odpeljali na nadaljnje  zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na  kraju  pomagali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev  prekrška  Zakona  o  pravilih cestnega prometa (kršitev 37. člene ZPrCP) je bil povzročiteljici nesreče izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča s pobegom v Kromberku

Policisti  PP  Nova  Gorica  so včeraj, 10. septembra, obravnavali prometno nesrečo  I. kategorije s pobegom na območju Kromberka. Ugotovljeno je bilo, da  je  takrat še neznani voznik zapeljal vzvratno iz parkirnega boksa pred večjo  trgovino  v omenjenem naselju in z zadnjim levim bočnim delom vozila poškodoval  drugo  osebno vozilo (znamke Suzuki) ter odpeljal s kraja ne da bi  o  tem  drugemu  udeležencu  nudil  ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo.   Policisti   so   kasneje  pobeglega  voznika  izsledili,  zoper starejšega  povzročitelja bo uveden hitri postopek z odločbo zaradi kršitev Zakona  o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom in pobeg s kraja prometne nezgode).

V prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili

Včeraj,  10.  septembra  popoldne, so policisti v Bovcu (Industrijska cona) obravnavali  prometno  nesrečo  I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri sta  bila udeležena dva voznika, stara 62 in 63 let. Ker so bili izpolnjeni vsi  zakonski  pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so bovški policisti v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine