15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Na območju Maribora zlikovec ugrabil mlajšo žensko…več bo znanega v naslednjem tednu

Policisti PU Maribor so bili v noči na 3. 10. 2019, obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja ugrabitve. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v okolici Maribora ugrabil mlajšo žensko, ko jo je z uporabo sile in grožnje prisilil, da ga je s svojim osebnim avtomobilom odpeljala na drugo lokacijo. Tam ji je protipravno odvzel nekaj njenih predmetov, nato pa jo je on, z njenim vozilom odpeljaln nazaj na kraj ugrabitve. Na tem mestu jo je izpustil iz vozila in ji protipravno odvzel osebni avtomobil.

Policisti so med intenzivno kriminalistično preiskavo prijeli osumljenca kaznivega dejanja ugrabitve po 134. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in ropa po 206. členu KZ-1. Policisti ga sumijo storitve še nekaterih drugih
kaznivih dejanj, zaradi česar z intenzivno kriminalistično preiskavo nadaljujemo.

Čeprav gre za sum nekaj hudih, med seboj povezanih kaznivih dejanj, je policija z odločnim ukrepanjem in hitro preiskavo osumljenca prijela kmalu po dejanju. Ker so bila kazniva dejanja, storitve katerega ga sumimo, storjena na relativno majhnem območju, je namen tega obvestila pomiriti prebivalce in jim sporočiti, da se lahko še naprej počutijo varno.

Prav zaradi dejstva, da kriminalistična preiskava še intenzivno poteka, bomo javnosti več informacij o preiskavi teh kaznivih dejanj predstavili prihodnji teden, predvidoma v torek, 8. 10. 2019.

Zadnje novice

Sorodne vsebine