32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Na območju Maribora spet veliko kriminalitete, več prometnih nesreč in nezakoniti migranti

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 277 klicev, od tega 91 interventnih. Od tega je bilo:

– 18 obvestil s področja kriminalitete,

– 17 obvestil s področja prometne varnosti, od teh 1 prometna nesreča z hudimi telesnimi poškodbami,  1 prometna nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč z gmotno škodo.

– 11 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru.

Izpostavljamo naslednje dogodke:

Voznik pridržan do streznitve…

Policisti Policijske postaje Ptuj so 2. junija ob 1. uri  ustavljali vozilo na Ormoški ulici na Ptuju , voznik ni upošteva zvočne in svetlobne znake za ustavljanje temveč je nadaljeval vožnjo. Na to je vendar le  ustavil vozilo na  Dravski ulici na Ptuju in poskušal zbežati peš s kraja. Policisti so stekli za njim ter ga na Cafovi ulici kjer je padel po vozišču, dohiteli.

Kljub zakonitim ukazom policistov se je upiral tako, da so policisti uporabili telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za 30 letnega voznika doma iz okolice Ptuja, kateri je odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti tako, da mu je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o pravilih cestnega prometa. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Prometna nesreča s hudo telesno poškodbo

2. junija ob 3.36 smo bili obveščeni, da bi naj na cesti med Poljčanami in Studenicami padel motorist. Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so na kraju ugotovili, da je tega dne ob 03.15, 50 letni voznik mopeda doma iz okolice Slovenske Bistrice, vozil moped po regionalni cesti v naselju Spodnje Poljčane iz smeri Poljčan v smeri Studenic. Ko je voznik pripeljal v bližino stanovanjske hiše Dravinjska cesta 74,  ni vozil na takšni oddaljenosti od desnega roba vozišča, da bi promet potekal varno in neovirano. Posledica tega je bila, da je zapeljal v desno, kjer je trčil v dvignjen robnik pločnika in z desnim bokom vozila drsel po pločniku v dolžini 14.84 metra, od koder je voznika vrglo na travnato površino pred stanovanjsko hišo, kjer je obležal, moped  pa je obstal ob desnem robu vozišča. Voznik je utrpel hudo telesno poškodbo. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti  z alkotestom, ki je pokazal 0,92 mg/l alkohola, prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik  med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

Spet veliko dela z nezakonitimi migranti

Obravnavali smo tri skupine  ilegalcev;

–  v prvi skupini sta bila dva državljana Iraka in štirje državljani Alžirije,

–  v drugi skupini je bila ena državljanka Nemčije in šest državljanov Iraka,

–  v tretji skupini so bili trije državljani Alžirije.

Policijska uprava Maribor

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine