25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Na območju Maribora nezakoniti migranti, vlom v stanovanje in drzna ter roparska tatvina

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 315 klicev,   od  tega  90  interventnih  oz.  takšnih,  da  je  bilo  potrebno posredovanje policije.

Med njimi je bilo:

–  34  obvestil  s  področja  kriminalitete.  Na  podlagi  določil Zakona o kazenskem postopku so pridržali tri osebe,

– 25 obvestil s področja prometne varnosti, od teh 17 o prometnih nesrečah,

– 26 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Na podlagi zakona o prekrških so pridržali enega kršitelja.

V  zadnjih  24  urah  so  policisti  obravnavali  dva primera nedovoljenega prehajanja  državne meje. Ob tem so prijeli 5 državljanov Alžirije in enega državljana  Maroka. Vsi so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

Drzna tatvina

Včeraj,  okoli  12.45  sta  dva  neznana  moška,  stara okoli 16-17 let, na mariborski  tržnici  na  Vodnikovem  trgu,  pritekla  do stojnice 76-etnega oškodovanca,  pograbila  njegovo  ročno  prenosno  blagajno,  črne barve, s ključem,  in  pobegnila.  Prvi,  ki  je  suhe postave, visok od 170-180 cm, oblečen je bil v črno jakno in sive kavbojke, je zbežal proti Lentu. Drugi, približno  isto  visok,  svetlih  las, oblečen je bil v daljšo temno zeleno jakno  in  v spodnji del trenerke črne barve, ki je odnesel ročno blagajno, je zbežal v smeri Koroške ceste.

Oškodovanec  je  imel  v  blagajni  dnevni  izkupiček  in  razne dokumente. Neznanca  sta mu odtujila tudi kontaktne ključe osebnega avtomobila, znamke Volkswagen Tiguan.Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Vlom v stanovanje

Neznani  storilec  je  včeraj,  med  16. in 18. uro, skozi lesena dvokrilna vhodna  vrata vlomil v stanovanje na Poštni ulici v Mariboru. V notranjosti je  pregledal  vse  prostore,  prebrskal vsebino omar in predalnikov ter si prilastil  žensko  in  dve moški uri, žensko torbico in nekaj kosov zlatega ženskega nakita. Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov.

Roparska tatvina

Včeraj,  okoli  13.20  je  v  trgovino na Vodnikovem trgu v Mariboru prišel 42-letni  moški.  V  trgovini  je  vzel različne artikle, v vrednosti 11,91 evrov  in  kljub  temu,  da  je  ob  njem  stal  in  ga opazoval službujoči varnostnik,  mimo  blagajne odšel proti vhodnim vratom, ne da bi te artikle plačal. Tam ga je varnostnik ustavil in ga pozval, naj artikle plača ali pa vrne.  V tistem trenutku je v trgovino vstopila ena izmed strank, za kar so se  vhodna  vrata  odprla, osumljenec pa je to izkoristil in trgovino skozi vhodna vrata zapustil, ne da bi artikle plačal.

Varnostnik je odšel za njim in  ponovno  zahteval,  naj artikle vrne ali jih plača. Ker ga osumljeni ni upošteval in je šel naprej, ga je varnostnik prijel za oblačila in mu želel odvzeti  nakupovalno  košaro.  Osumljenec  se  mu  je uprl, ga popraskal po obrazu  in  mu  zbil  očala,  nakar  sta oba padla, tam pa ga je varnostnik obvladal in zadržal do prihoda policistov.

Ob prihodu policistov na kraj se je osumljeni še zmeraj upiral, zato sta ga policista  vklenila,  mu odvzela prostost in ga pridržala. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. Varnostnik   je  med  posredovanjem  utrpel  telesne  poškodbe  po  obrazu. Zdravniško pomoč je poiskal v UKC Maribor.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine