22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Na območju Ljubljene in okolice spet pesto; tat okradel voznike med spanjem

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 202  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  58 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  54  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 2 drzni  tatvini in 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu). Prav tako so obravnavali dve poškodovanji tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in  6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim kršiteljem, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozila.

S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in  5 krat v zasebnem prostoru. V zadnjih 24 urah je bil na območju Ljubljane prijet tujec, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Gre za državljana Maroka. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito.

Kriminaliteta

Na območju Šiške je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo. Nastala je materialna škoda v višini 600 evrov.

Na območju Most je bilo vlomljeno v skladiščne prostore, od koder je neznani storilec odtujil dve klimatski napravi. Materialna škoda znaša 1300 evrov.

V okolici Most je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil menjalnino. Materialna škoda znaša 400 evrov.

Na območju Centra je bilo vlomljeno v pisarno, od koder je bil odtujen denar. Materialna škoda znaša 1100 evrov.

Včeraj v popoldanskem času sta policista Policijske postaje Ribnica pri opravljanju kontrole terena v okolici Velikih Lašč pri objektu opazila parkirano osebno vozilo Renault Twingo, za katerega je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da so bile na njem nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Policista sta pri tem zalotila 32-letnega in 21-letnega državljana Slovenije, ki sta iz objekta odnašala odtujene predmete (replike slik). Zaradi suma storitve kaznivega dejanja sta ju pridržala in jima odvzela prostost. Ugotovljeno je bilo, da sta v objekt vlomila skozi okno sanitarij, nato pa vstopila v ostale prostore. Z dejanjem sta povzročila za okoli 600 evrov materialne škode. Odtujene predmete so jima zasegli. Oba osumljenca bosta po vseh zbranih obvestilih skupaj s kazensko ovadbo predvidoma jutri privedena pred preiskovalnega sodnika.

Policijska  uprava  Ljubljana je bila obveščena od dveh drznih tatvinah, ki sta  bili izvršeni na počivališčih ob avtocesti (Lukovica in Barje II). Obe tatvini  sta  bili  izvršeni  na način, da je neznani storilec pristopil do vozil,  v  katerih  so  vozniki  spali.  Vozila so bila odklenjena, zato je neznani  storilec  odprl  vrata  in  iz notranjosti odtujil osebne predmete (denar in osebni dokumenti) na način, da ga oškodovanci niso niti opazili.

Svetujemo,  da se vozila parkirajo na osvetljenih delih parkirišč, če je to možno  tudi  pod  videonadzorom, vozila vedno zaklepajte in na njem zaprite okna,  tudi  če  v  njem  počivate.  Vrednejših predmetov pa ne puščajte na vidnih in lahko dosegljivih mestih.

Prometna varnost

Včeraj okoli 20.00 ure je na Dolenjski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica tovornega vozila v križišču zavijala levo in odvzela prednost vozniku mopeda, ki je pravilno vozil naravnost. Voznik mopeda je zaradi tega trčil v sprednje kolo tovornega vozila in padel po vozišču. V času nesreče je uporabljal varnostno čelado in  je zadobil lahke telesne poškodbe. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ki je bil pri voznici tovornega vozila negativen, pri vozniku mopeda pa je bil pozitiven (0,61 mg/l alkohola). Voznici je bil zaradi izsiljevanja prednosti izdan plačilni nalog, vozniku mopeda pa je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj okoli 16.20 ure se je na Obvozni cesti v Ljubljani zgodila prometne nesreča v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je 43-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v vozilo, ki se je pred njo ustavilo v koloni in  ga je vozila 29-letnica. Vozilo 29-letnice je nato odbilo naprej in trčilo v vozilo 32-letnega voznika. V nesreči sta obe voznici dobili lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine