4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na območju Ljubljanske policijske uprave kradli kot srake

V preteklih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 326 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 96 dogodkov, s področja javnega reda in miru 91 dogodkov in s področja prometne varnosti 125 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 drzne tatvine, 14 tatvin, 14 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari.
S področja prometne varnosti so obravnavali 41 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 36-krat na javnem kraju in 8-krat v zasebnih prostorih.

Vlomi

V preteklih 48 urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 14 vlomih, od tega je v 5 primerih ostalo pri poskusu.
V Šiški in v Grosupljem so neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo v prvem primeru so odtujili nekaj gotovine, v drugem pa nakit. V hišo so storilci vlomili še v Kočevju in Ivančni Gorici, v obeh primerih sta bila lastnika oškodovana za nekaj deset evrov.
Na območju Most je bilo vlomljeno v klet in prodajalno, iz kleti so neznanci odtujili električno orodje iz prodajalne pa nekaj deset evrov gotovine.
V kleti je bilo vlomljeno še 2-krat na Centru, v Zagorju in Domžalah. V večini primerov so storilci odtujili kolesa. Lastniki so bili z dejanji oškodovani za nekaj sto evrov.

Drzne tatvine

24. 8. 2018 okoli 11. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da so se neznanci do hiše pripeljali z vozilom. Oškodovanko so zamotili s tem, da bodo pregledali položen kabel. V času, ko je eden zamotil oškodovanko so ostali iz stanovanjske hiše, v tem času so bila vhodna vrata odklenjena, odtujili nekaj gotovine in nakit. Lastnico so oškodovali za okoli 1500 evrov.

24. 8. 2018 okoli 18. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Rojčevi ulici v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka odklepala vhodna vrata stanovanjskega bloka pri tem pa je odložila torbo z vsebino. Neznanec je takrat torbo pograbil in stekel stran. Lastnica je bila z dejanjem oškodovana za nekaj deset evrov.

25. 8. 2018 okoli 4. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Trgu MDB v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo da je pred klubom oškodovanki neznanec iz roke iztrgal torbico in zbežal proti Tržaški cesti. Dejanje so opazili občani, ki so osebo zadržali na kraju. 19-letnika iz Kamnika so policisti prijeli, za čas, da se zberejo potrebna obvestila je bil pridržan. Zoper 19-letnika sledi kazenska ovadba.

25. 8. 2018 okoli 8. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini iz vozila na počivališču Cikava. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec pristopil do odklenjenega vozila znamke AUDI A4 kjer je iz torbice, katera se je nahajala pred sopotnikovim sedežem vzel denarnico in iz nje denar. Denarnico je nato vrnil nazaj v torbico, iz torbe pa odtujil še dva mobilna telefona. V tem času sta voznik in sopotnica spala na zadnjih sedežih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine