17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Na območju Ljubljane »veseli december« pustil posledice, k sreči brez smrtnih žrtev

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 440  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 100 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  164  dogodkov  in s področja prometne varnosti 145 dogodkov. Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali poskus ropa v gostinskem  lokalu,  16  tatvin, 15 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 13 poškodovanj tuje stvari. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  38  prometnih  nesreč  z materialno  škodo, 8 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo   s  hudimi  telesnimi  poškodbami.  Večkratnim  kršiteljem  cestno mprometnih predpisov so policisti zasegli 2 vozili. S  področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 61 krat na javnem kraju,  5  oeb  so  pridržali,  in  19 krat v zasebnem prostoru, 1 osebo so pridržali.

V petek popoldan je občan na interventno številko 113 naznanil nezanesljivo vožnjo  voznika  osebnega vozila Renault Scenic, ki je vozil po ljubljanski obvoznici v smeri Golovca, in med vožnjo močno vijugal. Voznika  so  policisti  uspeli  zaustaviti, v postopku obravnave pa je bilo ugotovljeno,  da  je  voznik  vozil  pod  vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti  pokazal 0,76 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja  in  odvzeto  vozniško  dovoljenje.  Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Včeraj  zjutraj  se  je na Dunajski cesti pripetila prometna nesreča zaradi vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo  in pod vplivom alkohola. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik  osebnega  vozila  BMW  vozil od Črnuč proti Ježici. V križišču z Gameljsko  cesto  je  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblas nad  vozilom,  trčil v robnik hodnika za pešce, nato pa je vozilo odbilo na nasprotno  smerno  vozišče,  po katerem  je pravilno pripeljal voznik Opel Astre.  Voznik  Astre  je  bil zaradi poškodb odpeljan v UKC Ljubljana. Po prvih  podatkih  naj ne bi utrpel hujših poškodb. Pri povzročitelju je bila ugotovljena  prisotnost alkohola  nad zakonsko dovoljeno mejo (0,68 mg/l). Odrejen  mu  je  bil  strokovni  pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Včeraj zvečer so policisti pri Litiji obravnavali podobno prometno nesrečo, v  kateri  sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila Škoda  vozil   iz  smeri  Gradiških  laz  proti  Litiji.  Zaradi  vožnje  z neprilagojeno  hitrostjo  je  izgubil oblast nad vozilom, trčil v robnik ob vozišču,  od  koder  je  vozilo odbilo in trčilo v pravilno nasproti vozeče vozilo  Dacia,  ki je pripeljalo iz smeri Litije. Voznik Dacie je v nesreči utrpel  hude  telesne  poškodbe,  pri  povzročitelju  je  bila  ugotovljena prisotnost  alkohola nad zakonsko dovoljeno mejo (0,82 mg/l). Odrejen mu je bil  strokovni  pregled.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Vožnja  pod  vplivom  alkohola ni dovoljena, predvsem pa je zelo nevarna. S takšno  vožnjo  ne  ogrožate  zgolj  sebe,  temveč  tudi druge udeležence v prometu,  največkrat  tiste,  ki  spoštujejo  cestno  prometne predpise. In pogosto  so  ravno  oni  deležni najhujših posledic vaše vožnje pod vplivom alkohola. Zato ne sedajte za volan, ko ste vinjeni.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 15 vlomov, v 6 primerih je ostalo  pri  poskusu.  Na  območju  Most so neznanci vlomili v trikleti, od koder  so odtujili tekaške smuči in kolo, iz ene so odtujili orodje, iz ene pa  kolo. V centru mesta so neznanci vlomili v gostinski lokal, od koder so odtujili   denar  in  cigarete.  Nastalo  je  za več tisoč evrov materialne škode.  V  Kočevju so neznanci iz skladišča odtujili 6 pnevmatik za tovorna vozila.  V okolici Medvod so neznanci iz gostinskega lokala odtujili manjšo količino  denarja. Prav tako so denar odtujili iz hiše v okolici Grosuplja. Vlomljeno  je  bilo  še  v  dve  vozili, iz katerih je bilo v obeh primerih odtujena torbica z vsebino.

Včeraj  popoldan  so  bili  policisti obveščeni o poskusu ropa v gostinskem lokalu v Šiški.  Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  je znano, da je v lokal vstopil neznani moški in od prodajalke zahtevala denar. Pri sebi je imel pištolo, ki je dajala videz imitacije. V  času  dejanja  je  v lokal vstopila stranka, zaradi česar se je storilec prestrašil in zbežal s kraja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine