24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Na območju Ljubljane tatvine, vlomi, prometne nesreče in požar na Igu in v Grosuplju

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 277  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 105 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  120  dogodkov  in  s področja prometne varnosti 80 dogodkov.

Kriminaliteta in prometna varnost. Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 17 vlomov  (v  7 primerih je ostalo pri poskusu) in 7 poškodovanj tuje stvari.

Policisti  so  posredovali  še  v  dveh primerih prijave nasilja v družini, kršiteljema  so  v  obeh  primerih  izrekli  ukrep prepovedi približevanja.

Obravnavali so še dogodek, v katerem sta se sprla in stepla znanca. Pri tem je  eden  od  njiju  utrpel  lahke  telesne  poškodbe, drugi pa hude telesne poškodbe (zlom noge).

Policisti  so  bili obveščeni še o dveh nesrečah pri delu, eni v Ljubljani, kjer  je  delavec  utrpel  lahke  telesne  poškodbe.  Druga  nesreča  se je pripetila  v  Velikih Laščah, kjer se je občanka hudo poškodovala z motorno žago.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  26  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  4  prometne  nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Večkratnim  kršiteljem  cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil. Prav tako  so  policisti prižali dva voznika, ki sta bila med vožnjo močno pod vplivom   alkohola,   in  sicer  je  pri  enem  vozniku  pokazal  indikator alkoholiziranosti 0,73 mg/l, pri drugem pa celo 1,16 mg/l izdihanega zraka. Zoper oba kršitelja bo podan obdolžilni predlog.

S  področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 34 krat na javnem kraju,  3  osebe  so pridržali, in 9 krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Vlomi. Na območju PU Ljubljana so policisti obravnavali 17 vlomov, v 7 primerih je ostalo  pri  poskusu.  Neznanci  so  v  Medvodah,  Komendi,  Domžalah  in v Grosupljem  vlomili  v štiri hiše, iz katerih so odtujili predvsem denar, v Domžalah pa nakit. 

na  Hruševski  cesti  v  Ljubljani so vlomili v garažo stanovanjske hiše in odtujili  štiri  pnevmatike.  V  okolici Kočevja so vlomili v vrtno lopo in odtujili  akumulator in 3 plastične sode. V Šmarci so iz gostinskega lokala odtujili  menjalnino.  Prav  tako  pa je bilo vlomljeno še v tri vozila, iz katerih so bile odtujene osebne stvari (torbica, denarnica) in orodje.

Prometna varnost. V petek, okoli 10.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena vlak in osebno vozilo. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 78-letni voznik osebnega vozila Opel vozil po Grablovičevi cesti vzporedno ob železnici. V križišču z Zaloško cesto je zavijal levo na Zaloško, pri tem pa ni upošteval spuščenih zapornic in utripajoče rdeče luči na prometnem znaku ob železniškem prehodu, ki so opozarjale na prihod vlaka. ko je zapeljal na železniške tire je mimo pripeljal vlak in trčil v vozilo. Voznik je po podatkih policije utrpel lahke telesne poškodbe.  V nesreči je nastalo za več tisoč evrov materialne škode.

Včeraj zvečer so policisti obravnavali prometno nesrečo na Litijski cesti, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik osebnega vozila Seat. Pri tem je trčil v voznico osebnega vozila Škoda. Voznica in potnica v Škodi sta utrpeli lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Požar Ig. V soboto, okoli 9.40 smo bili obveščeni o požaru na objektu na območju Iga. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali kraj in zbrali prva obvestila. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je zagorel lesen objekt – brunarico, namenjena za bivanje. Vzrok požara je po vsej verjetnosti posledica napake na električni napeljavi, dogodek pa nima znakov kaznivega dejanja. Nastalo je za več tisoč evrov materialne škode, poškodovana ni bila nobena oseba. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Požar Grosuplje.  V soboto, okoli 4.50 smo bili obveščeni o požaru v silosu v okolici Grosuplja. Na kraju so posredovali gasilci iz okoliških prostovoljnih društev, ki so uspeli požar pogasiti. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v betonskem silosu, dimenzij približno 4x4x7,5m, ki se uporablja za shranjevanje lesne biomase oz. stranskih produktov lesno obdelovalne proizvodnje. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da je v silosu prišlo do eksplozije po vsej verjetnosti zaradi več različnih dejavnikov (večja količina prahu po stenah, dolgotrajno tlenje lesnih ostankov v silosu, skoraj prazen silos, kopičenje vnetljivih plinov), zaradi česar se je vnel požar. V požaru je nastalo za več tisoč evrov materialne škode.  Dogodek nima znakov kaznivega dejanja.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine