13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na območju Ljubljane tatovi spet zelo aktivni

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 61 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvine, 4 vlome in 6 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v treh primerih prijave nasilja v družini. Dvema kršiteljema so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in   3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 4 vlome. V Strahomerju je bilo vlomljeno v nenaseljeno stanovanjsko hišo, od koder je neznani storilec odtujil bakrene in aluminijaste cevi. Nastalo je za okoli 1500 evrov materialne škode. V Spodnjih Jaršah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen denar. Nastalo je za okoli 500 evrov materialne škode. Na Viču je bilo vlomljeno v garažo in odtujeno orodje. Na Igu so neznanci vlomili v gostinski lokal, od koder so odtujili pijačo, cigarete in denar. pri tem je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode.

Včeraj zjutraj so policisti obravnavali prometno nesrečo v križišču Celovške ceste in ceste v Kleče, v kateri sta bila udeležena voznik (32) kombija Renault Master in kolesar (75). Nesrečo je povzročil voznik pri zavijanju levo, ko je pravilno po kolesarski stezi pripeljal kolesar. Slednji je bil zaradi poškodb odpeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije naj bi utrpel lahke telesne poškodbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine