25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Na območju Ljubljane spet pestro; od prometne varnosti do kriminala

V  preteklih  48  urah   (22.   in  23. 11. 2018)   je ljubljanski operativno komunikacijski  center  prejel  399  klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih.  Od  navedenih  so policisti s področja kriminalitete obravnavali 127  dogodkov,  s  področja  javnega reda in miru 86 dogodkov in s področja prometne varnosti 145 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 16  tatvine,  11  vlomov  (v  devetih  primerih je ostalo pri poskusu) in 2 poškodovanji tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  37  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  13  prometnih  nesreč  z  lahkimi telesnimi poškodbami, prometno  nesrečo  s hudimi poškodbami in prometno nesrečo v kateri je umrl voznik. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli štiri vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 25-krat na javnem kraju in 6-krat v zasebnem prostoru.

Zgodilo se je enajst vlomov

Policisti  so  na  območju  PU  Ljubljana  obravnavali 11 vlomov, v devetih primerih je ostalo pri poskusu.

Storilci  so  7-krat  vlomili  v  stanovanjske  hiše  in  sicer dva krat v Grosuplju,  v  obeh  primerih  so odtujili nakit in gotovino, v Šiški so iz hiše  odtujili  toplotno  črpalko. V Litiji so storilci vlomili v dve hiši, odtujili pa orodje in pohištvo. V hiši je bilo vlomljeno še v Kamniku in na območju  Most  (Ljubljana).  V  obeh primerih je bilo odtujeno za nekaj sto evrov nakita.

Na  Viču  so  neznanci  vlomili  v  klet  ter  odtujili  kolo,  lastnika pa oškodovali za okoli 1000 evrov.

V poslovni prostor je bilo vlomljeno za Bežigradom, kjer je bilo iz pisarne odtujeno okoli 300 evrov gotovine.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno v gostinski lokal, odtujena je bila gotovina. Prav  tako  v  Šiške  je  bilo  vlomljeno še na gradbišče, kjer so storilci odtujili  rampo za nakladanje.

Drzna tatvina, Ljubljana Center

V petek 23. 11. 2018  je oškodovanka obvestila policiste, da je bila prejšnji dan pri njej izvršena tatvina.

Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta oškodovanki na vrata pozvonili dve NN tujki (govorili  naj  bi   hrvaški  jezik)  in ji povedali, da je zadela nagradno brezplačno masažo. Neznanki je oškodovanka spustila v stanovanje. Ena njiju jo  je  masirala,  druga  pa je domnevno odšla na WC in ji med tem odtujila gotovino in nakit. Lastnika je bila oškodovana za več sto evrov.

Prometna nesreča, umrl udeleženec

60-letnik   je  22.  11.  2018  med 9. in 10. uro vozil tovorno vozilo znamke  Nissan  Navara   po  lokalni  cesti  skozi  naselje Čeplje iz smeri naselja Velika Goba proti naselju Bistrica.

Ko  je pripeljal iz ravnine po klancu navzdol do levega ostrega preglednega ovinka  domnevno  hitrosti  in  načina  vožnje  ni prilagodil poteku ceste, stanju  vozišča  tako,  da  bi ves čas obvladoval vozilo (kršitev 45. Člena ZPrCP), saj je v  levem ostrem preglednem ovinkom z desnimi kolesi zapeljal na  bankino  in  travnati  del,  ki poteka ob desnem robu vozišča. Vozilo je nadalje  brez  vidnih  sledov zaviranja zdrselo naravnost preko  makadamske poti,  nato  pa  preko travnate nabrežine in travnika po klancu navzdol ter trčilo  v travnato površino. Po trčenju se je vozilo prevrnilo in tako tudi obstalo.  Voznik  med  vožnjo   ni  uporabljal varnostnega pasu, umrl je na kraju nesreče. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin nesreče.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

V četrtek, 22. 11. 2018,  nekaj  pred  12. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami ob Celovški cesti v Ljubljani.

Ugotovljeno  je  bilo, da se je 60-letnica  s kolesom peljala po kolesarski stezi ob Celovški cesti. Med vožnjo je izgubila oblast nad kolesom in padla ter  se  hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine