16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Na območju Ljubljane spet pestro; kriminal, prometne nesreče, migranti in pretep

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 182  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  43 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  47  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  13  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  4  nesreče  z  lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist reševalec in smrtno prometno nesrečo na Štajerski avtocesti. O slednjih dveh smo poročali včeraj.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru. Policisti  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 4 tujce (državljane  Alžrije,  Afganistana,   Maroka  in  Sirije), ki so nezakonito prestopili  državno  mejo. Prijeti so bili v Banja Loki, Brigi, Višnji Gori in Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta: Vloma

Na Viču je bilo vlomljeno v vrtno lopo od koder je neznani storilec odtujil vrtno  kosilnico  in  električne  škarje. Lastnik je oškodovan za okoli 600 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet, od koder je odtujil moško gorsko kolo. Lastnik je oškodovan za okoli 800 evrov.

Zaprosilo za objavo – poziv pričam:

Policisti  Policijske postaje Ljubljana Šiška obravnavajo dogodek, ki se je pripetil  včeraj   okoli  16.40  v  križišču  Skopolijeve in Derčeve ulice. Neznani  voznik  osebnega  vozila  Volkswagen jetta, novomeških registrskih oznak   je   domnevno  zaradi  prometnega  prekrška  s  kolesarjem  fizično obračunal,  nato  pa se s kraja odpeljal. Kolesar je v dogodku utrpel lahke telesne poškodbe. V  zvezi  navedenega  naprošamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o dogodku,  da  to sporočijo na interventno številko 113, anonimno na št. 080 1200 ali to sporočijo na Policijsko postajo Ljubljana Šiška  01 583 3700.

Prometna varnost: Prometne nesreče

Včeraj  okoli  17. ure je v Jurjevici na območju Ribnice prišlo do prometne nesreče  med  voznikom osebnega vozila in voznikom kosilnice. Do nesreče je prišlo  zaradi  nepravilnega vključevanja v promet voznika kosilnice, ki se je  v  nesreči  lažje  telesno  poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Okoli  15.45 je na Zaloški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med voznico  osebnega  vozila  in  kolesarjem.  Do  nesreče  je prišlo, kjer je kolesar  vozil  po  napačni  strani  kolesarske  steze.  Pri tem je trčil v vozilo,  ki se je pravilno vključevalo v promet in se pri tem lahko telesno poškodoval. Policisti so kolesarju izdali plačilni nalog.

Okoli  10.40 je v križišču Rihtarjeve in Ziherleve ulice v Ljubljani prišlo do  prometne  nesreče,  v  kateri  sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče  je  prišlo,  ker je voznica v križišču pri zavijanju levo izsilila prednost  nasproti  vozeči  voznici,  ki  se  je  v  nesreči  lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Okoli 8.25 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Bravničarjeve in Celovške ceste, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopeda. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega vozila izsilil prednost vozniku mopeda, ki se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Vozniku osebnega vozila so policisti izdali plačilni nalog.

Vinjena voznica

Včeraj okoli 17. ure so občani obvestili Policijsko upravo Ljubljana o nezanesljivi vožnji voznice osebnega vozila na relaciji Izlake – Zagorje. Policisti so voznico ustavili. Ugotovljeno je bilo, da vozi pod vplivom alkohola (1.02 mg/l). Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo  bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Ovire v  prometu

Tudi danes bo zaradi predsedniškega vrha ponekod oviran promet. Vozniki naj upoštevajo  navodila policistov, ki urejajo promet na križiščih, kakor tudi policistov iz spremstva. Podrobno: https://bit.ly/2WnKeox

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine