4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Na območju Ljubljane poskus ropa, 14 tatvin, 7 vlomov in 6 poškodovanj tuje stvari

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 332 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 72 dogodkov, s področja javnega reda in miru 106 dogodkov in s področja prometne varnosti 145 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali  poskus ropa, drzno tatvino, 14 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 poškodovanj tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju, 3 osebe so pridržali,  in 13 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta: Poskus ropa

V petek, okoli 19.30, so bili policisti obveščeni o poskusu ropa v pohodu ob Prešernovi cesti pri galeriji, ki sta ga izvršila za zdaj še neznana storilca na ulici. Od oškodovanca sta zahtevala denar, pri tem pa ga je eden od njiju tudi udaril. Po dejanju sta s kraja zbežala, oškodovanec pa obvestil policiste. Odtujila mu nista ničesar. Slednji je zdravniško pomoč na kraju zavrnil. Policisti z delom nadaljujejo.

Drzna tatvina na Kržičevi ulici

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o tatvini denarja iz stanovanja na Kržičevi ulici v Ljubljani. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je v petek, 1. 2. 2019 okoli 13. ure, pozvonila neznana starejša ženska in ponudila masažo z masažnim aparatom. Oškodovanka jo je spustila noter, neznanka pa jo je posedla tako, da ni videla vhodnih vrat in z aparatom zmasirala, ki je bil kar glasen. Za storitev je zahtevala 20 evrov, kar pa ji oškodovanka ni želela plačati. Ženska je iz stanovanja odšla, oškodovanka pa je naslednji dan opazila, da pogreša 160 evrov, ki jih je imela spravljene v spalnici.

Poškodovanje stekla, pridržanje kršitelja

V petek, nekaj po 18. uri so bili policisti obveščeni o poškodovanju stekla na trgovini na Slovenski cesti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 34-letni kršitelj naslonil svoje kolo na izložbeno okno, zaradi česar ga je varnostnik opozoril, da tega odmakne od okna. Ko je kršitelj želel premakniti svoje kolo, je pri tem zaradi močne opitosti izgubil ravnotežje in padel na omenjeno okno ter ga pri tem poškodoval. Pri padcu je zadobil odrgnine na obeh rokah. Kršitelj je pomoč reševalcev na kraju odklanjal. V nadaljevanju pa je k pretepu vzpodbujal varnostnika in ga žalil. Ker s kršitvijo ni prenehal in ni upošteval ukazov policistov, da se umiri, mu je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrših.

Obravnavali so sedem vlomov

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 7 vlomov, v enem primeru je ostalo pri poskusu.

Na Parmovi ulici so vlomili v gostinski lokal, od koder pa niso ničesar odtujili.

Na Linhartovi ulici sta dva neznana zamaskirana storilca vlomila v drogerijo in odtujila nekaj kozmetičnih izdelkov. Nastalo je za okoli 1500 evrov materialne škode.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v stanovanje, od koder je odtujil denar in TV.

Policisti so obravnavali še 4 vlome v vozila.

Prometna varnost in prometne nesreče

Včeraj, okoli 13. ure so policisti na Kajuhovi ulici obravnvavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, do nesreče pa je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Tri osebe so utrpele lahke telesne poškodbe, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V petek, okoli 20.15, so policisti na Knobleharjevi ulici v Ljubljani obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, do nesreče pa je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Ena oseba se je lahko telesno poškodvala, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Vinjen voznik

V soboto zvečer so policisti pri kontroli parkišč naleteli na prometno nesrečo, ki jo je pri vzvratni vožnji z osebnim vozilom povzročil vinjen voznik in trčil v parkirano vozilo. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,75 mg/l) in da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev ZPrCP čl. 43/5 in 105/3/4.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine