0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Na območju Ljubljane in okolice številne tatvine in vlomi

V preteklih 24-urah  je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

 

Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 65 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.

Številne tatvine in vlomi

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 6 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

V preteklih 24-urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 6 vlomih, v dveh primerih pa je ostalo pri poskusu.

V Kočevju so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo, odtujili nekaj nakita, lastnika pa oškodovali za nekaj sto evrov. Na območju Viča je bilo vlomljeno v kleti stanovanjskega bloka, odtujeno je bilo kolo, lastnikom je bilo povzročeno za nekaj sto evrov škode. Na Centru so neznanci vlomili v garažo, odtujili 5 koles, ter povzročili za okoli 2500 evrov materialne škode.

Na območju Šiške je bilo vlomljeno v poslovni prostor odtujeno pa električno orodje, lastnik je oškodovan za okoli 2000 evrov.

Na območju Ljubljane so policisti obravnavali še dva vloma v vozili.

Vožnja pod vplivom alkohol

16. 8. 2018 okoli 19. ure je policiste PU Ljubljana občanka obvestila o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila znamke Škoda, na štajerski avtocesti, pri kraju Domžale.

Policisti so voznika izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so ob tem še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine