13.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Na območju Gorenjske trinajst prometnih nesreč; kriminaliteta, kršitve javnega reda in miru

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel:

   –          13 obvestil o prometnih nesrečah;

   –          4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru;

   –          s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

   –          Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili. V enem primeru vozniku pod vplivom alkohola.

***

Dogodki:

   –          V petek popoldan so kranjski policisti obravnavali najdbo poškodovane starejše občanke. Okoliščine kažejo, da je v stanovanjski hiši sama padla po stopnicah in se poškodovala. Odpeljana je bila v zdravstveno

      ustanovo.

   –          Včeraj dopoldan so policisti na Jesenicah obravnavali prijavo požara. Vnel se je material nad kaminsko pečjo. Ogrožen ni bil nihče. Tuja krivda je izključena.

   –          V Kranju so policisti včeraj dopoldan obravnavali prijavo zbiranja prostovoljnih prispevkov na parkirišču trgovskega centra na Primskovem. Osebe niso izsledili, opravili pa so kontrolo tudi vseh ostalih nakupovalnih centrov. Pazite komu izročite denar in se prej  prepričajte (dovoljenje, nabiralna pola, overjena dokumentacija itd.), če gredo sredstva pravi osebi.

   –          Škofjeloški policisti so včeraj popoldan obravnavali slab primer spremljanja dogajanja okoli vozila pri udeležbi v prometu. V Škofji Loki je voznik pripeljal do potopnega stebrička za lokalno parkirišče in pri tem med vstopom spremljal samo prižig zelene luči, ne pa tudi samega stebrička, ki se ni spustil. Voznik je kljub temu zapeljal naprej in poškodoval vozilo. Pomembno je spremljati dogajanje okoli sebe in izvajati varne manevre. Najbolj nevaren je avtomatizem v glavah in dejanjih voznikov.

   –          Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer na podlagi prijave izsledili voznika osebnega avtomobila, ki je nezanesljivo vozil po avtocesti. Prijavitelj je sporočil, da voznik vijuga po cesti in se na trenutke ustavlja ter pospešuje. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,80 mg/l alkohola. Vozniku so zasegli tudi osebni avtomobil, ki ni bil registriran in ga je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, ki mu je bila izrečena pred kratkim. Policisti so v zadnjih dveh dneh zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sicer zasegli dve vozili.

Promet. Aktualna je zapora priključka Podtabor v smeri Ljubljane. Do konca drugega tedna je predvidena zapora izvoza Radovljica – Tržič in uvoza Tržič – Kranj. Obvoz je voden preko priključkov Naklo in Brezje. Prav tako je aktivno delovišče na gorenjski avtocesti med Radovljico in Kranjem.

Kriminaliteta. Na Drulovki je neznani storilec občanu odtujil okoli 8 kubičnih metrov drv. Na Cesti Rudija Šelige v Kranju je bilo vlomljeno v stanovanjski objekt v gradnji. Odtujen je bil gradbeni material in orodje manjše vrednosti. Na območju Žirovnice pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine