4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Na območju Dolenjske spet pestro; prometne nesreče, kriminal in nezakoniti migranti

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so intervenirali v 58-ih nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo,  v  kateri  se  je  udeleženec hudo poškodoval, prometno nesrečo z lažjimi  telesnimi  poškodbami  in  sedem  prometnih  nesreč,  v katerih je nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli  so  vozila  trem  kršiteljem cestnoprometnih   predpisov,   ki   niso  imeli  veljavnih  vozniških  dovoljenj.

Posredovali  so  zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj  ropa,  grožnje  in  tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih   oseb,   sprožitev   signalno   varnostnih  naprav,  požara  in nezakonitih prehodov državne meje.

V prometni nesreči poškodovani štirje udeleženci

Nekaj  po  14.  uri  so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti  med  Boštanjem  in  Radečami.  Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil 64-letni voznik osebnega avtomobila.  Ob  prehitevanju  tovornega  vozila  je zavil desno in najprej trčil  v  zadnji  del  priklopnega  vozila,  potem  pa čelno še v avtomobil 18-letnega  voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči se  je  huje  poškodovala  66-letna  potnica  v  vozilu 64-letnega voznika. Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi povzročitelja, 58-letno potnico iz njegovega vozila in 18-letnega voznika. Vsi so lažje poškodovani.

S 3,5 promili alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Med  kontrolo  prometa  v  Mrtvicah  so  policisti PP Krško v noči na 5. 4. ustavili  voznika  kombija  in  mu  zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili   preizkus.  53-letni  kršitelj,  ki  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja,  je imel v litru izdihanega zraka 1,66 miligramov alkohola (3,5 g/kg).  Nevarnega voznika so izločili iz prometa, vozilo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti   PP   Krško   so   v  Kostanjevici  na  Krki  odredili  preizkus alkoholiziranosti  tudi 38-letnemu  vozniku.  Kršitelju,  ki  je  imel  v  litru izdihanega  zraka  0,68 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo.  O  kršitvi  so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Rop bencinskega servisa v Novem mestu

Ob  20.26 smo prejeli obvestilo, da naj bi neznanec oropal bencinski servis na  Levičnikovi  cesti  v  Novem  mestu. Policisti in kriminalisti so takoj pričeli  izvajati  aktivnosti  za  izsleditev  storilca,  ki  je po dejanju pobegnil.  Pregledano  je  bilo  širše  območje, postavljenih več blokadnih točk, o dogodku pa so bile obveščene vse policijske enote. Do tega trenutka roparja  niso izsledili,  tudi danes pa nadaljujejo z aktivnostmi na terenu in   ugotavljajo   vse  okoliščine  kaznivega  dejanja.  Po  prvih  zbranih obvestilih  in  ugotovitvah  naj bi storilec vstopil v prostore bencinskega servisa  in  od osebja zahteval denar. Storilec naj bi bil visok med 170 in 175  cm.  Imel  je zamaskiran obraz, oblečen je bil v črna oblačila, obut v sivo črne športne copate, v roki pa je držal predmet podoben pištoli. Ko mu je  osebje  izročilo  denar, naj bi peš pobegnil proti gozdu. V ropu ni bil nihče poškodovan.

Brežiški policisti prijeli vlomilca

Policisti PP Brežice so v zadnjem obdobju obravnavali več vlomov v prostore podjetja  v Gornjem Lenartu. Storilci so iz podjetja odtujili tri rezalnike betona,   akumulatorski  vrtalnik,  motorno  žago,  vrtalni  stroj,  udarno kladivo,  posodo  z  gorivom in podjetje oškodovali za več kot 5.000 evrov. Med  preiskavo  so ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena dva moška, stara  24  in  21  let,  ki sta ukradene predmete prodala občanom z območja Posavja  in  Dolenjske. Identificirali so dva občana, jima zasegli predmete in  vrnili  oškodovanemu  podjetju.  Osumljencema so odvzeli prostost in ju pridržali,  danes  pa  ju  bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  PMP  Dobova  so med kontrolo tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije,  na  podvozju  lokomotive  našli  državljana Alžirije in državljana Maroka,  ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so prevzeli hrvaški policisti. Policisti  so  na  območju  krajev Stari trg ob Kolpi, Vukovci, Božakovo in Dalnje  Njive  izsledili  in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno  mejo.  Policijski  postopki  s  sedmimi  državljani  Maroka, dvema državljanoma  Irana,  državljanom Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine