17.3 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Na Obali več ranjenih kolesarjev zaradi padcev in trkov

Ob 7. 27 je na Ankaranski v Kopru voznik osebnega avtomobila na prehodu za kolesarje zbil kolesarko. Ta se je pri padcu lažje poškodovala. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

 

Ob 19.40 je v Marezigah padel kolesar, in sicer zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Pri padcu se je poškodoval, vendar je odklonil zdravniško pomoč, prav tako je odklonil tudi odrejen preizkus alkoholiziranosti. Sledi mu plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje in odklona preizkusa alkoholiziranosti.

Kolesarji previdno! Poskrbite za svojo varnost, saj ste poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. V približno polovici primerov ste tudi sami povzročitelji nesreč zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ko kolesarite preblizu roba ceste ali celo po nasprotni polovici, vozite pod vplivom alkohola, neupoštevate pravil o prednosti, pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodite stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom. Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer dosledno upoštevajte prometna pravila in uporabljajte kolesarsko čelado.

Zadnje novice

Sorodne vsebine