13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Na Obali tudi tokrat zabeležili ljubitelja maliganov za volanom

Piše: C. R.

V petek ob 19h se je zgodila prometna nesreča pri Mali Pristavi, so sporočili iz PU Koper. 

Povzročil jo je 68-letni državljan Italije, ki je z motorjem prehiteval tovorno vozilo in po zaključku prehitevanja, ko je zapeljal nazaj na svoj pas, z levim kovčkom motornega kolesa oplazil nasproti vozeči osebni avtomobila, katerega je pravilno peljal 49-letni državljan Avstrije, ki se je umaknil v svojo desno in pri tem oplazil še varovalno ograjo.  Motorist je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v desno na brežino, kjer se je prevrnil in se huje poškodoval. Sledi mu plačilni nalog zaradi nepravilnega prehitevanja.

Isti večer so policisti ob 22.40 dobili obvestilo o nesreči na cesti Parecag – Korte. Na kraju so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 24-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz Kort proti Parecagu, kjer je zaradi napačne strani vožnje s sprednjim levim delom svojega vozila trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 42-letna voznica.

Seveda so povzročitelja testirali tudi na alkohol, očitno je bil kar precej “pod gasom”, saj so mu namerili okoli dva promila in pol. Srečanje s sodnikom seveda sledi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine