12.7 C
Ljubljana
sobota, 25 septembra, 2021

Na obali tatovi, prevaranti in razgrajači na delu

Piše: C. R.

V Kopru so policisti ob 4. uri ustavili štiriindvajset letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Makedonije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Sečovljah je nekdo s parcele ukradel približno štirideset mladih sadik trte. S tem je oškodoval lastnika za približno štiristo evrov.

Ob 11. uri so prejeli klic občanke, ki je povedala, da sta v Kopru dva fanta, ki pobirata prispevke za invalide in sta nesramna. S kraja sta se odpeljala s črnim osebnim avtomobilom, tujih registracij. OKC je o tem obvestil patrulje. Policisti so podobno vozilo opazili na avtocesti in ga ustavili v Postojni. Moškima (triindvajset in šestindvajset letnima državljanoma Romunije) so izdali plačilni nalog za nasilno beračenje.

V Luciji je nekdo ukradel starejše žensko kolo, znamke Luma, rdeče barve, s črno košaro. Parkirano je bilo v kampu.

Ob 16.30 nas je poklical gost kampa v Luciji, ker ga je zmotilo popivanje in kričanje skupine v kampu. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so štiri osebe popivale na parceli, eden od njih pa je pričel pretepati partnerko in jo večkrat udaril ter jo poškodoval. Devetinštirideset letniku sledi kazen zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Popoldan je v enem od koprskih lokalov razgrajala stranka, ker ji niso hoteli postreči alkohola, saj je bila vinjena. Šestintrideset letnica je pričela zmerjati in žaliti lastnika lokala, iz jeze je prevrnila moped in odšla. Policisti so jo izsledili in ji odredili pridržanje. Ker se ni mogla umiriti, je bil poklican zdravnik, nazadnje ji je bila odrejena hospitalizacija.

V Dragonji so zasegli osebni avto šestindvajset letnemu vozniku iz Ljubljane, ker ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. V Sežani pa so zasegli osebni avto šestnajst letniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Hrvatinih je nekdo vlomil v hišo. Domačin je zaslišal ropot, ko se stopil do vrat, je zagledal neznanca z masko in kapuco na glavi. Ta je takoj pobegnil.

Ob 23.18 nas je poklical obiskovalec kampa v Luciji n povedal, da jim neznan moški grozi. Policisti so na kraju ugotovili, da je goste kampa nadlegoval petinpetdeset letni moški, vidno pod vplivom alkohola. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 23.40 so v Luciji ustavili šestinpetdeset letnega voznika motornega kolesa, kateremu
je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,0 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine