23.2 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Na obali je bilo ponoči pestro

Piše: C. R.

V bližini mejnega prehoda Sočerga so policisti odkrili zapuščeno osebno vozilo znamke VW Polo, z nameščenimi hrvaškimi registrskimi tablicami, za katerega so s preverjanjem ugotovili, da je bil v zadnjih 2 dneh ukraden na območju Buzeta. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba. Vozilo je bilo po postopku vrnjeno hrvaški oškodovanki.

Preko dneva je neznani storilec skozi balkonsko okno vlomil v stanovanje v Luciji in iz notranjosti odtujil vrednejše predmete. Škode je za 4.300 evrov. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila, zoper storilca pa bodo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo.

Ob 16.21 je na cesti Strunjan – Belvedere prišlo do prometne nesreče, v katero sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je motorist, zaradi močnega zaviranja padel po tleh in nato trčil še v stoječe vozilo, ki ga je vozila 45-letna voznica. Oba, tako motorist kot voznica avtomobila, sta ste pri nesreči lažje telesno poškodovala. Povzročitelju, 51-letnemu motoristu, so policisti izdali plačilni nalog.

Zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju so v eni od trgovin v Kopru ob 18.37 posredovali Koprski policisti. Ker 33-letni moški na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policistov in jih pri tem tudi žalil, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu je bil izdan plačilni nalog.

Ob polnoči so policisti posredovali v Ankaranu, kjer je 30-letna ženska kršila javni red in mir. Ker se kršiteljica ni umirila niti po prihodu policistov na kraj je bilo zoper njo odrejeno pridržanje. Ženski je bil zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

Malo pred 2. uro zjutraj je neznan moški, skozi priprta vrata vstopil v stanovanjsko hišo in od tam ukradel torbico. Ker ga je prijaviteljica pri tem zalotila je pobegnil neznano kam, škode je za 200 evrov. Policisti za storilcem še poizvedujejo. Sledi kazenska ovadba

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine