13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na neugotovljen način vstopil v hišo in lastnici ukradel gotovino

V Piranu so včeraj vlomili v trgovino in ukradli blagajniški minimum. 

 

Dopoldan so prometni policisti na stari cesti od Kozine proti Kopru (na Kastelcu) ustavili 67-letnega voznika tovornega vozila z okolice Kozine. Pri tehtanju vozila je bilo ugotovljeno, da je preobremenjen. Izdan je bil plačilni nalog.

Ob 10.20 smo dobili obvestilo, da zadržujejo osebo, ki je kradla v eni od trgovin na Kozini. Policisti so ga na kraju dobili že v osebnem avtomobilu, v katerem so bili tudi ukradeni predmeti v skupni vrednosti cca. 150 evrov. 68-letnemu državljanu Hrvaške sledi kazenska ovadba.

V postojnsko pridajalno se je nekaj po 12. uri zatekla ženska, ker sta jo napadla dva rotwailerja. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da sta 25-letno domačinko na Tržaški cesti napadla dva psa in jo večkrat ugriznila. Ugotovljen je bil lastnik, obveščen pa veterinarski inšpektor. Obravnava se kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti (314. člen KZ).

V Pobegih je nekdo na neugotovljen način vstopil v hišo in lastnici ukradel gotovino.

Ob 19.05 uri se je na MP Jelšane pripeljal voznik osebnega avtomobila Citroen Xsara Picasso, ljubljanskih registrskih številk, 47-letni državljan Litve. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je vozilo v evidencah beleženo kot ukradeno, datum prijave je 25. 9. 2019. V postopku je bilo ugotovljeno,
da je voznik 20. 9. 2019 najel vozilo, vrniti bi ga moral 23. 9. 2019, kar pa ni storil. Obravnava se kaznivo dejanje zatajitve (po 208. členu KZ RS). Vozilo mu je bilo zaseženo in vrnjeno lastniku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine