13.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Na nekaterih cestah zimske razmere; čez prelaze, kot je Ljubelj, je obvezna zimska oprema!

Zaradi snega je za ves promet zaprta cesta čez prelaz Vršič. Na cestah Jereka – Pokljuka in Krnica – Mrzli studenec – Rudno polje so obvezne verige, medtem ko je na cestah čez prelaze Predel, Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh obvezna zimska oprema, na svojem portalu opozarja prometno-informacijski center za državne ceste.

 

V primeru slabše vidljivosti mora voznik poskrbeti, da bo vozilo dobro vidno, pri čemer dnevne luči niso dovolj. Prav tako je zimska oprema obvezna, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo, so še spomnili na prometno-informacijskem centru.

Iz Policijske uprave Kranj so medtem sporočili, da avstrijski varnostni organi na Ljubelju zaradi razmer na njihovi strani trenutno zavračajo vsa vozila, ki niso opremljena z zimsko opremo. Sneg je ponekod tudi že v nižje ležečih predelih.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) pa so za danes opozorili na nevarnost snegoloma. Ponekod po državi bo popoldne in zvečer lahko snežilo do okoli 500 metrov nad morjem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine