5.6 C
Ljubljana
sreda, 29 novembra, 2023

Na Metelkovi naj bi migranti vsak vikend “dilali” drogo. Kje je policija?

Piše: e-maribor

V Ljubljani, točneje na Metelkovi se nahaja slovenski kulturni center katerega bi se vsi lahko sramovali. No tega se zagotovo ne sramuje ministrica za kulturo Asta Vrečko, saj “njeni” večkrat zahajajo tja. Po alkohol in drogo. Tam so našli tržno nišo tudi migranti.

Ljubljansko središče alternativne kulture Metelkova mesto letos praznuje 30-letnico obstoja, a boljše da takega središča sploh nebi bilo. Ubogi ljudje, ki živijo v neposredni bližini, kjer nikoli ni miru. Pa ne zaradi kulturnega dogajanja, ampak zaradi pijančevanja, dilanja in zabav.

Metelkova že dolgo ni le prostor sproščene kulture, ampak tudi “žur plac”, sploh ob petkih in sobotah zvečer, ko marsikateri obiskovalec ob pivu v pljuča potegne še kak dim marihuane, ali, v nos, črtico kokaina. Po drogo ni treba daleč, dobi se jo kar tam, na dvoriščih. Preprodajalci so pogosto migranti, ki naj bi bili vpleteni še v druga kazniva dejanja, predvsem rope. Piše portal Žurnal 24. In zanimivo policija o teh stvareh sploh ne poroča, čeprav se to dogaja vsak vikend.

Kot je za Žurnal24, zaupal Ljubljančan v poznih dvajsetih, ki na Metelkovi ne živi, a se tu rad zadržuje, “henga”, kot temu reče: “Julija in avgusta si na vsakem koraku slišal: ‘Do you need something?’ Največ je Armencev in Maročanov. Pravzaprav gre za dve tolpi, ki morata sobivati, a se včasih tudi spopadeta. Sploh Armenci so oboroženi z noži, palicami, bokserji.” 

Imajo pa migranti tudi cenik Cena za gram marihuane je že dolgo nespremenjena, 10 evrov, kokain je precej dražji in je po 60 evrov. In še to. Obiskovalci koncertov, ki se konec tedna pretirano sprostijo, bodisi z alkoholom bodisi s katero od prepovedanih substanc, utegnejo postati žrtve ropov ali tatvin. “Ne morem kazati izključno na migrante, a znajo izkoristiti nemoč žrtev. Denarnice in torbice pa odvržejo zunaj Metelkove.”

Je torej naša prestolnica sploh še varna?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine