11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami za zdaj še brez daljših kolon; na nekaterih mejnih prehodih čakalna doba 30 minut

Na mejnih prehodih po poročanju Prometnoinformacijskega centra za zdaj še ni daljših kolon, ki jih je sicer ta konec tedna pričakovati zaradi uvedbe karantene ob vrnitvi s Hrvaške. Do 30 minut vozniki čakajo za vstop na Jelšanah in Gruškovju, na Gruškovju toliko tudi za izstop. Pred Karavankami je šestkilometrska kolona vozil na avstrijski strani.

Tudi hrvaški avtocestni klub za zdaj o daljših zastojih na cestah ne poroča. Navaja, da je promet povečan na večini cest v smeri morja in da je gost promet na avtocesti med cestninsko postajo Lučko pri Zagrebu in Karlovcem v smeri proti Dalmaciji.

Prometno-informacijski center sicer ta vikend pričakuje zelo visoko gostoto prometa na slovenskih cestah. Končujejo se namreč počitnice v delu Nizozemske, poleg tega pa se izteka zadnji konec tedna pred uvedbo 14-dnevne karantene ob vstopu slovenskih državljanov iz Hrvaške v Slovenijo.

Nekoliko večja gneča je bila na nekaterih prehodih, predvsem v Jelšanah in na Gruškovju, v petek, a so po navedbah mejnih policistov prevladovali povratniki s Hrvaške iz drugih držav, ne toliko Slovenci.

PU Kranj: Stanje na kontrolnih točkah na meji z Avstrijo in Italijo je normalno. Na Karavankah zastoj na avstrijski strani za smer Slovenija. V smeri Avstrije na Karavankah trenutno ni večjih posebnosti. Večji zastoj pa proti Bledu. Okoli 500 metrov kolone že pred izvozom Lesce. Vozila stojijo na odstavnem pasu. Za smer Bled je možna tudi uporaba izvoza Lipce. Pozivamo k previdnosti, zbranosti in upoštevanju prometnih pravil.

Preden se kdo odpravi na pot, naj preveri stanje prometa na www.promet.si, ker se razmere sproti spreminjajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine