14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Na mejni prehod s kar poltretjim promilom!

Piše: C. R. 

Policisti PU Novo mesto so imeli za seboj pester vikend, saj so odkrili kar nekaj ljubiteljev maliganov. 

Zaradi nezanesljive vožnje so brežiški policisti v Spodnjem Starem gradu že v petek popoldne ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice. Najprej so ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Uvedli so postopek o prekršku, pred tem pa mu še zasegli osebni avtomobil.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so nato v soboto zvečer v Uršnih selih ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 33-letnik iz okolice Šentruperta. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi žaljivega obnašanja sopotnikov v vozilu je morala ekipa poklicati na pomoč še druge policiste. Ustrezen ukrep seveda sledi, pa ne samo proti vozniku, ampak tudi proti tistim, ki so imeli očitno predolge jezike.

V nedeljo zvečer se je na mejni prehod Metlika za vstop v državo pripeljal 44-letni voznik iz Škofje Loke. Policisti so zaradi obnašanja osumili, da ni najbolj psihofizično pripravljen za vožnjo avtomobila, izkazalo se je tudi, da nima vozniškega dovoljenja. Alkotest pa je pokazal kar 2,5 promila alkohola (1,25 mg/l), s čimer je potrdil sume mejnih policistov, da ni bil ravno pravi za volan. Seveda je sledil takojšen zaseg avtomobila, pogumni možakar pa se bo v kratkem srečal s sodnikom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine