19 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

Na mejnem prehodu zasegli ukradenega porscheja

V nedeljo, 15. 4. 2018, je imel popoldan policist na mejnem prehodu Podgorje (proti Hrvaški) v postopku voznika osebnega avtomobila Porsche Cayman, ki bi moral biti glede na številko šasije registriran v Ameriki, ne pa v Ukrajini, kot je dejansko bil.

 

Po evidencah je policist ugotovil, da je bilo vozilo ukradeno v Španiji, in sicer 2. 11. 2017. Ob preverjanju je bilo ugotovljeno tudi, da je ukrajinsko prometno dovoljenje ne ustreza standardom zaščite dokumenta, ki jih je določila država izdajateljica, in je ponarejeno.

Policisti so tako 44-letnega voznika, državljana Ukrajine, kot tudi

njegovega 48-letnega sopotnika, državljana Ukrajine in Kanade, pridržali in z njima opravili zaslišanje. Sledi jima kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanja listin in kaznivo dejanje prikrivanja.

Tudi sicer so na Primorskem kradli kot srake. Na PP Kozina je moški iz Obrova prijavil, da so mu s parkirišča pred gostilno ukradli osebni avtomobil Citroen ZX aura, modre barve, RT KP 34-27E, v katerem so bili kontaktni ključi.

V Kopru je nekdo z gumenjaka znamke Novomar ukradel izvenkrmni motor znamke Suzuki, tip DF20A, vreden 2.200 evrov.

Postojnski policisti so vozniku z okolice Postojne zasegli neregistriran

osebni avto. Voznik nima niti veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.30 sta v Luciji padla fant in dekle s skuterjem. Voznik je zapeljal

preblizu desnemu robu vozišča in pri tem zadel v robnik pločnika, zatem pa izgubil oblast nad vozilom in padel. Oba sta bila lažje poškodovana (odrgnine), vendar sta odklonila zdravniško pomoč. 25-letnemu vozniku je alkotest pokazal rezultat 0.58 mg/l, zato mu sledi obdolžilni predlog.

Ob 9.08 je bila policija obveščena o prometni nesreči na hitri cesti, pred počivališčem Gabrk, v smeri Ljubljane. 41-letna voznica tovornega vozila iz Sežane je trčila v parkirano tovorno vozilo vzdrževalcev ceste, ker ni vozila po sredini voznega pasu. Izdali so ji plačilni nalog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine