2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Na mejah zastoji tovornih vozil

Piše: sta

Na meji z Avstrijo so danes zjutraj nastajali zastoji tovornih vozil, ki so bili na poti iz Slovenije proti Avstriji. Čakalna doba za tovornjake je tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, kar je običajno za ponedeljek, so za STA pojasnili na prometnoinformacijskem centru.

Morebitne zastoje zaradi spremenjenega režima na meji pričakujejo šele popoldne.Mirko Žarn iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste je pojasnil, da morebitne zastoje v prometu osebnih vozil zaradi zaostrenih pogojev pri prehajanju meje, ki so danes stopili v veljavo na slovenski strani, pričakujejo šele popoldne, ko se bodo vračali domov slovenski delavci, ki delajo v Avstriji. “Kontrolne točke so postavljene ob vstopu v Slovenijo, tako da se bo popoldne videlo, kaj dejansko je ta ponovna odredba prinesla,” je dodal.

“Zjutraj je bil sicer nekoliko povečan promet na mejnem prehodu Šentilj tudi za osebna vozila. Okoli 7. ure smo beležili zastoj okoli enega kilometra, a to je podobno kot prejšnji ponedeljek,” je dodal.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj je bila kolona tovornih vozil okoli 9. ure dolga okoli pet kilometrov, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke pa tri kilometre. Čakalna doba za tovornjake je bila tudi na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec, Starod in Obrežje.

Zaradi grožnje, ki jo predstavljajo nove različice koronavirusa, od danes veljajo zaostreni pogoji za prehajanje meje. Med drugim so slovenske oblasti na notranjih schengenskih mejah znova uvedle kontrolne točke. Spremenili so se tudi pogoji glede predčasne prekinitve karantene ob prihodu v državo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine