29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

Na Markovcu moški s slečenimi hlačami hodil preko ceste

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so 10 prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami,  zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 3-krat.

 

Ob 10.35 so policisti na Škofijah ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,04 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje po 24/1 ZPrCP, sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.30 pa so v Materiji ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkoholiziranosti pokazal 0,94 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.30 uri pa so policisti v Dragonji ustavili 42-letnega voznika tovornega vozila iz Maribora. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.76 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so na Škofijah ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil pozitiven hitri test na mamila. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdožilni predlog.

Ob 23.50 so v Divači so ustavili 16-letnega voznika neregistriranega mopeda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,82 mg/l. Moped so zasegli, sledi obdolžilni predlog. Ob 0.50 pa so v Izoli ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,64 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 11. uri smo dobili prijavo, da je na Markovcu moški s slečenimi hlačami hodil preko ceste, nato pa se je ustavil na pločniku in se obrnil proti cesti s hlačami spuščenimi do gležnjev. Prijaviteljica je je imela v vozilu majhnega otroka. Policisti so 47-letnega moškega izsledili in mu izdali plačilni nalog po čl. 7/3 ZJRM-1.

Ob 15.30 je 53-letni voznik avtobusa peljal od Ribnice proti Famljam. Pri naselju Dolnje Vreme mu je nasproti pripeljal 36-letni voznik avtovleke. Na avtovleki se je iz neznanega vzroka odprla leva dvižna noga, s katero je trčil v levi sprednji in bočni del avtobusa. Zadeva se obravnava kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (po čl. 314 KZ). Promet je bil sproščen ob 17.25.

Popoldan je pri Zazidu voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na bankino in se prevrnil v obcestni jarek. Na kraju mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,34mg/l. Izdan plačilni nalog po 37/5-1 in 105/5-2 čl. ZPrCP-1.

Na Parenzani (proti Bivju) je bila popoldan prometna nesreča z udeležbo kolesarja in peške. Pri trku sta oba padla in se lažje poškodovala. Zaradi nasprotujočih izjav bodo policisti najprej razjasnili okoliščine, nato sledi ustrezen ukrep.

Zadnje novice

Sorodne vsebine