15.1 C
Ljubljana
sreda, 22 maja, 2024

Na Jesenicah z avtom prebil ograjo in pristal na železniških tirih

V prometni nesreči, ki se je minulo noč zgodila na Jesenicah, je po prvih podatkih policije osebni avto prebil varovalno ograjo in pristal na železniških tirih pod nivojem vozišča. Pri tem sta se voznik in eden od potnikov lažje poškodovala, drugi potnik pa huje. Železniški promet na progi Jesenice-Kranj je bil nekaj časa prekinjen.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je nesreča zgodila nekaj po 1. uri ponoči na Cesti železarjev. Poškodovane so oskrbeli reševalci in jih prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice, jeseniški gasilci pa so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem in vozilo s pomočjo dvigala dvignili nazaj na cesto.

Dežurni delavci Slovenskih železnic so na železniški progi odklopili elektriko in ozemljili električne vodnike ter pregledali progo. Železniški promet na progi Jesenice-Kranj je bil med intervencijo prekinjen, še navaja uprava.

S Policijske uprave Kranj pa so sporočili še, da je bil v nesreči po prvih podatkih udeležen en osebni avto, policisti pa o nesreči še vodijo postopek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine