0.9 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Na Goriškem z avtom v drevo, posledice strašne

Piše: C. R.

Danes, 4. septembra, ob 6.50 uri, se je na nekategorizirani cesti, ki se uporablja za javni cestni promet, izven naselja Trnovo zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 65-letni voznik osebnega avtomobila.

Po sedanjih ugotovitvah je omenjeni voznik vozil po omenjeni nekategorizirani makadamski cesti izven naselja Trnovo, in sicer iz smeri regionalne ceste proti zaselku Zavrh. Po prevoženih 800 metrov, kjer vozišče poteka naravnost po rahlem klancu navzdol, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov voznik ni peljal po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi potekal promet varno in neovirano. Iz neznanega razloga je zapeljal desno izven vozišča in po desetih metrih vožnje po brežini s prednjim delom avtomobila trčil v drevo, ki je od desnega roba vozišča oddaljeno en meter. Po trčenju v omenjeno drevo je vozilo obstalo, voznik po trčenju v omenjenem vozilu ni več kazal znakov življenja.

O tragični nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). S strani zdravnice ZD Nova Gorica, ki je na kraju potrdila smrt pokojnega, je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok njegove smrti. Poleg policistov so na kraju nezgode posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstev prometne nesreče s smrtnim izidom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo šest ljudi.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine