0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Na Goriškem vlomili v stanovanjsko hišo

Piše: C.R.

Včeraj,  14.  oktobra  v  popoldanskih urah, so NOVOGORIŠKI policisti na območju  Ajševice  obravnavali  vlom skozi glavni vhod v eno od tamkajšnjih stanovanjskih  hiš  v  času krajše odsotnosti stanovalcev. 

Iz hiše je vlomilec ukradel različne predmete (verižice, prstan,  ženski  uri…). S tem kaznivim dejanjem je bila oškodovancem povzročena  materialna škoda za približno 1.200 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj (vlomnih tatvin v stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila, poslovne in druge gospodarske objekte…) policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v omenjene objekte občanom in občankam svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom
odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine