15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Na Goriškem velik ulov prepovedanih drog, našli tudi ukradene predmete

Piše: C. R.

Policisti PP Nova Gorica so 21. julija 2021 na območju Nove Gorice in širše okolice na podlagi sodne odredbe opravili tri hišne in štiri osebne preiskave v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Pri štirih osumljencih so policisti našli in zasegli več PVC vrečk z grudičasto snovjo (sum prepovedane droge heroin), več vrečk oz. alu zavitkov z delci zeleno rjave posušene rastline (sum prepovedane droge konoplja), večje število tablet (131) oz. zdravil, ki  vsebujejo aktivno učinkovino, ki je prepovedana droga, belo prašnato snov, za katero  obstaja sum, da gre za prepovedano drogo in gotovino v različnih apoenih. Zasežene  snovi in zdravila so policisti poslali v nadaljnjo analizo.

Zasežena zdravila. (foto: policija)

Policisti navedene policijske enote so v okviru hišnih preiskav pri osumljencih našli tudi druge pripomočke, ki so jih uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj (digitalna tehtnica za natančno merjenje, več mobilnih telefonov, teleskopska palica itd.). Prav tako so novogoriški policisti v okviru hišnih preiskav našli in zasegli tudi dva prenosna računalnika,  za katera policisti sumijo, da izvirata iz premoženjskih kaznivih dejanj.

Zasežena gotovina. (foto: policija)

Policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi rezultatov opravljene analize zoper štiri osumljence (osumljenci, stari od 32 do 56 let) podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za
izdelavo prepovedanih drog.

Zasežena prenosnika. (foto: policija)

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine