4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Na Goriškem v znamenju treh prometnih nesreč

Na Goriškem so se včeraj in danes zgodile tri prometne nesreče, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

 

V prometni nesreči v Pristavi lažje poškodovan 33-letni motorist

Včeraj,  16.  avgusta  ob  16.32, je bila policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije, ki se je zgodila na Pristavi v Rožni Dolini (Mestna občina  Nova  Gorica)  in  v  kateri sta bila udeležena 70-letni kolesar in 33-letni  motorist.  Prometni  policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja  prometne  nesreče  med  drugim  ugotovili, da se je omenjeni kolesar peljal  iz  Rožne  doline  proti  Pristavi. Na ravnem delu ceste je slednji nenadoma  zapeljal  preveč  levo  do  sredinske  črte, takrat pa je za njim pripeljal  voznik  motornega  kolesa. Omenjeni motorist je, da bi preprečil trčenje  s  kolesarjem,  zapeljal  sunkovito  levo,  vendar je kljub temu z zadnjim  delom  motornega  kolesa oplazil starejšega kolesarja. Zaradi tega sta  oba  posledično  padla  po vozišču. V prometni nesreči je bil 33-letni motorist  lažje  telesno  poškodovan,  drugi  udeleženec  prometne  nesreče (kolesar)  pa  ni  bil poškodovan. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi  gasilci  JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so na kraju  oskrbeli  lažje  poškodovanega  motorista.  Policisti  so 70-letnemu kolesarju   (povzročitelju   prometne   nesreče)  zaradi  kršitve  prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči z majhno poškodbo na Bovškem udeleženi dve tuji osebni vozili

Včeraj, 16. avgusta ob 15.03, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na Bovškem.  Ugotovljeno je bilo, da se je omenjena prometna nesreča zgodila okrog 15. ure na regionalni cesti Strmec–Mangartsko sedlo, v kateri sta bili udeleženi dve tuji osebni vozili (59-letni voznik, državljan Italije in 48-letni voznik, državljan Nemčije). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (v skladu z določili 111. člena Zakona o pravilih cestnega prometa), so bovški policisti kasneje odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V  prometni  nesreči  z  materialno  škodo na Goriškem udeleženi dve osebni vozili

Danes,  17. avgusta ob 10.26, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na parkirišču večjega nakupovalnega centra v  Novi  Gorici  (Prvomajska  ulica).  Ugotovljeno  je bilo, da je omenjeno nesrečo  povzročila 68–letna voznica osebnega avtomobila, ki je v omenjenem parkirišču   izsilila  prednost  drugemu  vozniku  osebnega  avtomobila.  V prometni  nesreči nihče ni bil poškodovan. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine